RaparperibritakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperibritakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kardemummalla maustettu ja raparperilla täytetty britakakku on kesän ykkösherkku. Britakakun pinta koristelllaan tuoreilla mansikoilla.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai

    Raparperitäyte

    400 g (n. 1 l)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Kermatäyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai

    Pinnalle

     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 329 kJ / 318 kcal
    Rasva
    18,1 g
    josta tyydyttynyttä
    11,4 g
    Hiilihydraatit
    34,3 g
    josta sokereita
    28,1 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.

    Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä raparperitäyte.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

    Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

    Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Katso reseptin vaihekuvat: www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/pirkka-koekeittio-vinkkaa-nain-teet-raparperibritakakun

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg