Hyppää sisältöön
RaparperibritakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperibritakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kardemummalla maustettu ja raparperilla täytetty britakakku on kesän ykkösherkku. Britakakun pinta koristelllaan tuoreilla mansikoilla.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai

    Raparperitäyte

    400 g (n. 1 l)
     
    raparperia paloiteltuna
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Kermatäyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai

    Pinnalle

     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 329 kJ / 318 kcal
    Rasva
    18,1 g
    josta tyydyttynyttä
    11,4 g
    Hiilihydraatit
    34,3 g
    josta sokereita
    28,1 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.
    Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä raparperitäyte.
    Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
    Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
    Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Katso reseptin vaihekuvat: www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/pirkka-koekeittio-vinkkaa-nain-teet-raparperibritakakun

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Mansikka 250g Espanja
      Hinta 2,49/kpl
      9,96/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (180 arviota)

    • Kavereille kans
      1 vuosi sitten
      Voiko tehdä valmiiksi edellisenä päivänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kavereille kans, torttulevyn voi halutessaan valmistaa jo etukäteen, mutta kakku kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua.
    • Juhannus
      4 vuotta sitten
      Ekakerran tehtynä. Tosi hyvä ja selkeä helppo ohje. Olis hyvä että näissä mainittaisiin pelliinkoko. Itselläni 60cm leveä uuni, pohja liian ohut olisi tullut jos siinä olisin sen peltiin tehnyt, testasin. sitten siirsin 34cm pelti onneksi oli pienempi pelti tai liian pieni no tuota se marenki on aika korkea, hyvä ettei uunin pesuun päässyt, mutta ei mahda mitään. 50cm uunissa ilmeisesti tehty ja sen pellillä. Jos olisi ilmoitettu, niin olisin osannut suurentaa ohjetta omaan peltiin sopivaksi. Mutta eipähän sitä täydellistä ohjetta ikinä löydy ennen testailuja ja soveltaen.
    • Aamummo
      5 vuotta sitten
      Minun eka britakakku ja todella raikas ja herkullinen! Vieraatkin tykkäsi.
    • Minski
      5 vuotta sitten
      Raparperibrita on ihanan raikas juhlakakku
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Vieno, raparperitäytteen voi hyvin tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Tarvittessa täytteen voi myös pakastaa.
    • Vieno
      7 vuotta sitten
      Voiko raparperi täytteen tehdä myös etukäteen? Kiitos