Raparperibritakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Kardemummalla maustettu ja raparperilla täytetty britakakku on kesän ykkösherkku. Britakakun pinta koristelllaan tuoreilla mansikoilla.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Raparperitäyte | |
400 g (n. 1 l) | raparperia paloiteltuna tai |
2 rkl | vettä tai |
1 dl | sokeria tai |
Kermatäyte | |
4 dl | vispikermaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
Pinnalle | |
tuoreita mansikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 329 kJ / 318 kcal |
Rasva | 18,1 g |
josta tyydyttynyttä | 11,4 g |
Hiilihydraatit | 34,3 g |
josta sokereita | 28,1 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.
Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä raparperitäyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Katso reseptin vaihekuvat: www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/pirkka-koekeittio-vinkkaa-nain-teet-raparperibritakakun
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Mansikka 250g EspanjaHinta 2,49/kpl9,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(184 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(96 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min3,9(312 arviota)
- 30 - 60 min3,9(401 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- 30 - 60 min4,3(331 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (180 arviota)
- Kavereille kans1 vuosi sittenVoiko tehdä valmiiksi edellisenä päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKavereille kans, torttulevyn voi halutessaan valmistaa jo etukäteen, mutta kakku kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua.
- Juhannus4 vuotta sittenEkakerran tehtynä. Tosi hyvä ja selkeä helppo ohje. Olis hyvä että näissä mainittaisiin pelliinkoko. Itselläni 60cm leveä uuni, pohja liian ohut olisi tullut jos siinä olisin sen peltiin tehnyt, testasin. sitten siirsin 34cm pelti onneksi oli pienempi pelti tai liian pieni no tuota se marenki on aika korkea, hyvä ettei uunin pesuun päässyt, mutta ei mahda mitään. 50cm uunissa ilmeisesti tehty ja sen pellillä. Jos olisi ilmoitettu, niin olisin osannut suurentaa ohjetta omaan peltiin sopivaksi. Mutta eipähän sitä täydellistä ohjetta ikinä löydy ennen testailuja ja soveltaen.
- Aamummo5 vuotta sittenMinun eka britakakku ja todella raikas ja herkullinen! Vieraatkin tykkäsi.
- Minski5 vuotta sittenRaparperibrita on ihanan raikas juhlakakku
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenVieno, raparperitäytteen voi hyvin tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Tarvittessa täytteen voi myös pakastaa.
- Vieno7 vuotta sittenVoiko raparperi täytteen tehdä myös etukäteen? Kiitos