Raparperibritakakku
Kardemummalla maustettu ja raparperilla täytetty britakakku on kesän ykkösherkku. Britakakun pinta koristelllaan tuoreilla mansikoilla. Resepti vain noin 0,90 €/annos*.
10 annosta30 - 60 min420 kcal / annos (160g)
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150gvoita tai leivontamargariinia
- 1 1/2dlsokeria
- 4kananmunan keltuaista
- 2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
- 1 1/2dlmaitoa
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Raparperitäyte
- 400g(n. 1 l)raparperia paloiteltuna
- 2rklvettä
- 1dlsokeria
Kermatäyte
- 4dlvispikermaa
- 1rklsokeria
Pinnalle
- tuoreita mansikoita
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.
- Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä raparperitäyte.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
- Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Katso reseptin vaihekuvat: www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/pirkka-koekeittio-vinkkaa-nain-teet-raparperibritakakun *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 420 kcal1 780 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja46 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ekakerran tehtynä. Tosi hyvä ja selkeä helppo ohje. Olis hyvä että näissä mainittaisiin pelliinkoko. Itselläni 60cm leveä uuni, pohja liian ohut olisi tullut jos siinä olisin sen peltiin tehnyt, testasin. sitten siirsin 34cm pelti onneksi oli pienempi pelti tai liian pieni no tuota se marenki on aika korkea, hyvä ettei uunin pesuun päässyt, mutta ei mahda mitään. 50cm uunissa ilmeisesti tehty ja sen pellillä. Jos olisi ilmoitettu, niin olisin osannut suurentaa ohjetta omaan peltiin sopivaksi. Mutta eipähän sitä täydellistä ohjetta ikinä löydy ennen testailuja ja soveltaen.
Minun eka britakakku ja todella raikas ja herkullinen! Vieraatkin tykkäsi.
Raparperibrita on ihanan raikas juhlakakku
Voiko raparperi täytteen tehdä myös etukäteen? Kiitos
Vieno, raparperitäytteen voi hyvin tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Tarvittessa täytteen voi myös pakastaa.