• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperibritakakku

Kardemummalla maustettu ja raparperilla täytetty britakakku on kesän ykkösherkku. Britakakun pinta koristelllaan tuoreilla mansikoilla. Resepti vain noin 0,90 €/annos*.
Raparperibritakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 420 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 150gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1 1/2dlmaitoa

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Raparperitäyte

    • 400g(n. 1 l)raparperia paloiteltuna
    • 2rklvettä
    • 1dlsokeria

Kermatäyte

    • 4dlvispikermaa
    • 1rklsokeria
    • 2tlvaniljasokeria

Pinnalle

    • tuoreita mansikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä.
  3. Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä raparperitäyte.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  5. Leikkaa torttulevy terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi ja nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele lopulla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Katso reseptin vaihekuvat: www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/pirkka-koekeittio-vinkkaa-nain-teet-raparperibritakakun *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 420 kcal1 780 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja46 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20