Raparperi-jäätelötorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-jäätelötorttu

  • Annosmäärän. 10 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Syö sekä edullisesti että hyvin.

    Ainekset

    n. 10 palaa

    Pohja

    100 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    kaurahiutaleita
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 tl
     
    kardemummaa
    tai

    Raparperikompotti

    500 g
     
    tuoretta raparperia
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Pinnalle

    1 l
     
    tai
    n. 1/2 dl
     
    tai
    500 g
     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    769 kJ / 184 kcal
    Rasva
    6,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,9 g
    Hiilihydraatit
    26,4 g
    josta sokereita
    18,1 g
    Proteiini
    2,6 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu, jäähdytetty rasva. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen sekoittaen. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle.

    Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

    Kuori ja paloittele raparperi. Laita raparperipalat ja sokeri kattilaan. Keitä raparperikompottia noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Mausta kompotti kanelilla ja jäähdytä se.

    Levitä raparperikompotti jäähtyneelle torttupohjalle. Lusikoi päälle vaniljajäätelöä. Koristele torttu tuoreilla mansikoilla ja valuta lopuksi pinnalle kinuskikastiketta raidoiksi. Tarjoa raparperitorttu heti kahvipöydän herkkuna.