• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperi-jäätelötorttu

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin jälkiruokaresepti vain noin 1,75 €/annos*.
Raparperi-jäätelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 palaa
  • 30 - 60 min
  • 335 kcal / annos (190g)

Ainekset

n. 10 palaa

Pohja

    • 100gvoita
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlkaurahiutaleita
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlkardemummaa

Raparperikompotti

    • 500gtuoretta raparperia
    • 1dlsokeria
    • 1/2tlkanelia

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu, jäähdytetty rasva. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen sekoittaen. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle.
  2. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  3. Kuori ja paloittele raparperi. Laita raparperipalat ja sokeri kattilaan. Keitä raparperikompottia noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Mausta kompotti kanelilla ja jäähdytä se.
  4. Levitä raparperikompotti jäähtyneelle torttupohjalle. Lusikoi päälle vaniljajäätelöä. Koristele torttu tuoreilla mansikoilla ja valuta lopuksi pinnalle kinuskikastiketta raidoiksi. Tarjoa raparperitorttu heti kahvipöydän herkkuna.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 335 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille