Mehevä raparperitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
150 g | tai |
1 1/4 dl | maitoa tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
6 dl (300 g) | raparperipaloja tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 tlk (2,5 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 073 kJ / 258 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 32,3 g |
josta sokereita | 17 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Piirrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) avulla ympyrä leivinpaperille ja leikkaa se irti paperista. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
Sulata margariini. Kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasva-maitoseos. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.
Levitä irtopohjavuoan pohjalle vajaa puolet taikinasta ja puolet raparpereista. Kaada loppu taikina vuokaan ja koristele pinta lopuilla raparpereilla.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota jäähtynyt torttu vuoasta. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa lisäksi mintulla maustettua vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Vinkki! Raparperitortun voi pakastaa ja ottaa retkelle mukaan jäisenä. Se torttu säilyy näin ehjänä ja kylmälaukun sisältö pysyy kylmänä. Hellepäivänä torttu sulaa nopeasti retkipaikalla. Mausta halutessasi vaniljavaahto kuivatulla mintulla (n. 1/2 tl)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositonHinta 1,49/kpl5,96/l
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Oatly vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dlHinta 1,65/kpl6,60/l
- Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositonHinta 3,59/kpl7,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(63 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- 30 - 60 min4,1(159 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,6(62 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 172 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min4,1(96 arviota)
Arvostele resepti
- Em2 vuotta sittenKäykö pakasteraparperit?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.