• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä raparperitorttu

Mehevä raparperitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 239 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1 1/4dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 6dl(300 g)raparperipaloja

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) avulla ympyrä leivinpaperille ja leikkaa se irti paperista. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Sulata margariini. Kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasva-maitoseos. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.
  3. Levitä irtopohjavuoan pohjalle vajaa puolet taikinasta ja puolet raparpereista. Kaada loppu taikina vuokaan ja koristele pinta lopuilla raparpereilla.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota jäähtynyt torttu vuoasta. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa lisäksi mintulla maustettua vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Raparperitortun voi pakastaa ja ottaa retkelle mukaan jäisenä. Se torttu säilyy näin ehjänä ja kylmälaukun sisältö pysyy kylmänä. Hellepäivänä torttu sulaa nopeasti retkipaikalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 239 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia4,34 g
  • Hiilihydraatteja30,5 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1