Mehevä raparperitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
150 g | tai |
1 1/4 dl | maitoa tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
6 dl (300 g) | raparperipaloja tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 tlk (2,5 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 071 kJ / 257 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 32,3 g |
josta sokereita | 17 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Piirrä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) avulla ympyrä leivinpaperille ja leikkaa se irti paperista. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
Sulata margariini. Kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasva-maitoseos. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.
Levitä irtopohjavuoan pohjalle vajaa puolet taikinasta ja puolet raparpereista. Kaada loppu taikina vuokaan ja koristele pinta lopuilla raparpereilla.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota jäähtynyt torttu vuoasta. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa lisäksi mintulla maustettua vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Vinkki! Raparperitortun voi pakastaa ja ottaa retkelle mukaan jäisenä. Se torttu säilyy näin ehjänä ja kylmälaukun sisältö pysyy kylmänä. Hellepäivänä torttu sulaa nopeasti retkipaikalla. Mausta halutessasi vaniljavaahto kuivatulla mintulla (n. 1/2 tl)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositonHinta 1,49/kpl5,96/l
- Oatly vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dlHinta 1,65/kpl6,60/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
- yli 60 min3,8(57 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min3,9(977 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,1(26 arviota)
- 30 - 60 min4,1(168 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
Arvostele resepti
- Em1 vuosi sittenKäykö pakasteraparperit?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.