• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juhlava juustosalaatti

Grillijuuston suolaisuus sopii hyvin hedelmien kanssa. Voit tarjota grillijuuston salaatissa kylmänä tai haaleana. Paksu balsamietikkakastike maustaa salaatin.
Juhlava juustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-12 annosta
  • alle 30 min
  • 120 kcal / annos (150g)

Ainekset

6-12 annosta
    • 1/2-1tlminttua
    • 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia
    • 1/2ps(à 60 g)Pirkka rucolaa
    • 1/2rs(à 500 g)tummia viinirypäleitä
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1(200 g)kurkku

Lisäksi

    • tummaa balsamietikkakastiketta

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa grillijuusto pitkältä sivulta alkaen ohuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet kuivalla, pinnoitetulla pannulla kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. (Voit myös paistaa ne tilkassa oliiviöljyä.) Mausta juustoviipaleet mintulla paistamisen aikana. Leikkaa jokainen juustoviipale puoliksi ja puolikkaat neljäksi kolmioksi.
  2. Revi salaatit laakealle vadille. Halkaise viinirypäleet tarvittaessa. Puolita tai viipaloi kirsikkatomaatit. Kuori, halkaise ja viipaloi kiivit. Paloittele kurkku.
  3. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille kerroksittain. Valuta päälle balsamietikkakastiketta tai tarjoa se erikseen.

Tiesitkö että...

Huom! Salaatti riittää lisäkkeenä 6:lle. Juhlien noutopöydässä salaatista tulee noin 12 annosta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 120 kcal520 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille