• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hunajainen juureskukko

Hunajainen juureskukko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 236 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta
    • 1pkt(500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras) TAI itse tehty taikina

Taikina

    • 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 6 1/2-7dlruisjauhoja
    • 50gpehmeää margariinia TAI voita

Täyte

    • 1/4(400 g)lanttu
    • 1(200 g)palsternakka
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1/4dlpuuroriisiä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 50gvoita

Voiteluun

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina tai sekoita taikinan ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
  2. Kuori ja viipaloi juurekset monitoimikoneella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä soikeaksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. (Jätä pieni pala taikinaa kukon kuoren paikkausta varten.) Jätä leveä sivu pöydän reunan suuntaiseksi. Ripottele levyn keskelle riisit ylhäältä alas noin 12 sentin alueelle. Lado juuresviipaleet riisien päälle kerroksittain ja ripottele kerroksien väliin suolaa, pippuria, hunajaa ja juustohöylällä höylättyjä voilastuja. Säästä päällimmäiseksi voilastuja.
  4. Nosta taikinalevyn toinen reuna kukon päälle ja samanaikaisesti myös toinen reuna, jotta täyte ei liu´u karkuun. Kostuta taikinan reunat vedellä. Nosta kukon päissä olevaa levyä hieman ylöspäin ja liimaa veden avulla kukon kuori huolellisesti kiinni. Silitä kostutetuin käsin kukon pinta mahdollisimman tasaiseksi. Kuoreen ei saisi jäädä aukkoja, joista kosteus pääsee haihtumaan eli kukko ei saisi laulaa uunissa. Hiero kukon pinta ruisjauhoilla kuivaksi.
  5. Paista kukkoa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota se kuitenkin 15-20 minuutin paistamisen jälkeen kerran pois uunista ja paikkaa taikinalla mahdolliset kuoreen muodostuneet aukot. Voitele pinta voisulalla ja jatka paistamista.
  6. Ota kukko taas uunista, paikkaa mahdolliset aukot ja voitele pinta voisulalla. Kääri kukko folioon. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä noin 2 tuntia. Ota kukko uunista ja kääri se leivinliinoihin. Anna kuoren pehmetä noin tunti ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos tarvitset kukon kuoren paikkaamiseen lisää taikinaa, voit sekoittaa ruisjauhoista ja vedestä sitä lisää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 236 kcal994 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja24,9 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu