Hunajainen juureskukkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen juureskukko

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tämän kukon kanssa ei kannata hötkyillä. Täytä perineteinen ruiskukko herkullisen mehevillä ja maukkailla juureksilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8–10 annosta
1 pkt (500 g)
 
ruistaikinaa (Myllyn Paras) TAI itse tehty taikina
tai

Taikina

2 1/2 dl
 
kylmää vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
6 1/2–7 dl
 
ruisjauhoja
tai
50 g
 
pehmeää margariinia TAI voita
tai

Täyte

1/4 (400 g)
 
lanttu
tai
1 (200 g)
 
palsternakka
tai
2–3 (200 g)
 
porkkanaa
tai
1/4 dl
 
puuroriisiä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
50 g
 
voita
tai

Voiteluun

 
voita
tai

Valmistus

yli 60 min
Sulata taikina tai sekoita taikinan ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
Kuori ja viipaloi juurekset monitoimikoneella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä soikeaksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. (Jätä pieni pala taikinaa kukon kuoren paikkausta varten.) Jätä leveä sivu pöydän reunan suuntaiseksi. Ripottele levyn keskelle riisit ylhäältä alas noin 12 sentin alueelle. Lado juuresviipaleet riisien päälle kerroksittain ja ripottele kerroksien väliin suolaa, pippuria, hunajaa ja juustohöylällä höylättyjä voilastuja. Säästä päällimmäiseksi voilastuja.
Nosta taikinalevyn toinen reuna kukon päälle ja samanaikaisesti myös toinen reuna, jotta täyte ei liu´u karkuun. Kostuta taikinan reunat vedellä. Nosta kukon päissä olevaa levyä hieman ylöspäin ja liimaa veden avulla kukon kuori huolellisesti kiinni. Silitä kostutetuin käsin kukon pinta mahdollisimman tasaiseksi. Kuoreen ei saisi jäädä aukkoja, joista kosteus pääsee haihtumaan eli kukko ei saisi laulaa uunissa. Hiero kukon pinta ruisjauhoilla kuivaksi.
Paista kukkoa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota se kuitenkin 15–20 minuutin paistamisen jälkeen kerran pois uunista ja paikkaa taikinalla mahdolliset kuoreen muodostuneet aukot. Voitele pinta voisulalla ja jatka paistamista.
Ota kukko taas uunista, paikkaa mahdolliset aukot ja voitele pinta voisulalla. Kääri kukko folioon. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä noin 2 tuntia. Ota kukko uunista ja kääri se leivinliinoihin. Anna kuoren pehmetä noin tunti ennen tarjoamista.
Vinkki! Jos tarvitset kukon kuoren paikkaamiseen lisää taikinaa, voit sekoittaa ruisjauhoista ja vedestä sitä lisää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg