Hunajainen juureskukkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen juureskukko

Tämän kukon kanssa ei kannata hötkyillä. Täytä perineteinen ruiskukko herkullisen mehevillä ja maukkailla juureksilla.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 236 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta
    • 1pkt(500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras) TAI itse tehty taikina

Taikina

    • 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 6 1/2-7dlruisjauhoja
    • 50gpehmeää margariinia TAI voita

Täyte

    • 1/4(400 g)lanttu
    • 1(200 g)palsternakka
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1/4dlpuuroriisiä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 50gvoita

Voiteluun

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina tai sekoita taikinan ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
  2. Kuori ja viipaloi juurekset monitoimikoneella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä soikeaksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. (Jätä pieni pala taikinaa kukon kuoren paikkausta varten.) Jätä leveä sivu pöydän reunan suuntaiseksi. Ripottele levyn keskelle riisit ylhäältä alas noin 12 sentin alueelle. Lado juuresviipaleet riisien päälle kerroksittain ja ripottele kerroksien väliin suolaa, pippuria, hunajaa ja juustohöylällä höylättyjä voilastuja. Säästä päällimmäiseksi voilastuja.
  4. Nosta taikinalevyn toinen reuna kukon päälle ja samanaikaisesti myös toinen reuna, jotta täyte ei liu´u karkuun. Kostuta taikinan reunat vedellä. Nosta kukon päissä olevaa levyä hieman ylöspäin ja liimaa veden avulla kukon kuori huolellisesti kiinni. Silitä kostutetuin käsin kukon pinta mahdollisimman tasaiseksi. Kuoreen ei saisi jäädä aukkoja, joista kosteus pääsee haihtumaan eli kukko ei saisi laulaa uunissa. Hiero kukon pinta ruisjauhoilla kuivaksi.
  5. Paista kukkoa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota se kuitenkin 15-20 minuutin paistamisen jälkeen kerran pois uunista ja paikkaa taikinalla mahdolliset kuoreen muodostuneet aukot. Voitele pinta voisulalla ja jatka paistamista.
  6. Ota kukko taas uunista, paikkaa mahdolliset aukot ja voitele pinta voisulalla. Kääri kukko folioon. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä noin 2 tuntia. Ota kukko uunista ja kääri se leivinliinoihin. Anna kuoren pehmetä noin tunti ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos tarvitset kukon kuoren paikkaamiseen lisää taikinaa, voit sekoittaa ruisjauhoista ja vedestä sitä lisää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 236 kcal994 kJ
  • Proteiinia 3,8 g
  • Hiilihydraatteja24,9 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
    1,79/kpl4,48/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,29/kpl0,86/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,79/kpl
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,29/kpl
  • Pirkka margariini 60% 400g
    Pirkka margariini 60% 400g
    0,89/kpl2,23/kg
  • Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    3,15/kpl5,25/kg
  • Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    Keiju normaalisuolainen margariini 60% 400g
    1,55/kpl3,88/kg
  • Lanttu Suomi
    Lanttu Suomi
    0,94/kpl1,69/kg
  • Pirkka suomalainen lanttu
    Pirkka suomalainen lanttu
    1,61/kpl2,89/kg
  • Palsternakka Suomi
    Palsternakka Suomi
    0,40/kpl3,19/kg
  • Palsternakka pala pakattu
    Palsternakka pala pakattu
    4,29/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Porkkana multa Suomi
    0,13/kpl1,29/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,17/kpl
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,79/kpl
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    1,75/kpl
  • Risella tumma puuroriisi 1kg
    Risella tumma puuroriisi 1kg
    2,85/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,19/kpl8,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,65/kpl10,43/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua