Hunajainen juureskukkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen juureskukko

Tämän kukon kanssa ei kannata hötkyillä. Täytä perineteinen ruiskukko herkullisen mehevillä ja maukkailla juureksilla.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 236 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta
    • 1pkt(500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras) TAI itse tehty taikina

Taikina

    • 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1tlsuolaa
    • 6 1/2-7dlruisjauhoja
    • 50gpehmeää margariinia TAI voita

Täyte

    • 1/4(400 g)lanttu
    • 1(200 g)palsternakka
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1/4dlpuuroriisiä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 50gvoita

Voiteluun

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina tai sekoita taikinan ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja kiinteää.
  2. Kuori ja viipaloi juurekset monitoimikoneella mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä soikeaksi noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. (Jätä pieni pala taikinaa kukon kuoren paikkausta varten.) Jätä leveä sivu pöydän reunan suuntaiseksi. Ripottele levyn keskelle riisit ylhäältä alas noin 12 sentin alueelle. Lado juuresviipaleet riisien päälle kerroksittain ja ripottele kerroksien väliin suolaa, pippuria, hunajaa ja juustohöylällä höylättyjä voilastuja. Säästä päällimmäiseksi voilastuja.
  4. Nosta taikinalevyn toinen reuna kukon päälle ja samanaikaisesti myös toinen reuna, jotta täyte ei liu´u karkuun. Kostuta taikina