• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kasvisruukku

Kasvisruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 78,9 kcal / 100 g

Ainekset

    • 4perunaa
    • 1/2kgporkkanoita
    • 1/2kglanttua
    • pieni palsternakka
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1tlviherpippuria
    • 4dlkevytkermaa
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 50gsinihomejuustoa
    • 100gemmentaljuustoa

Koristeluun

    • viherpippureita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori kasvikset ja suikaloi ne monitoimikoneen karkeimmalla terällä. Raasta juusto monitoimikoneen hienoimmalla terällä.
  2. Hienonna viherpippuri ja sekoita mausteet keskenään. Pehmennä sipuli rasvassa. Kuumenna kerma-vehnäjauhoseosta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Lisää juustoraaste ja noin puolet homejuustosta kastikkeeseen pienissä erissä. Kuumenna sekoittaen, kunnes juustot ovat sulaneet.
  3. Laita puolet kasvissuikaleista ja sipulikuutioista isoon (3 l) voideltuun kannelliseen, mieluiten korkeareunaiseen uunivuokaan, jotta neste ei pääse haihtumaan.
  4. Murenna joukkoon loppu sinihomejuusto. Ripottele päälle puolet mausteseoksesta. Lisää loput kasvissuikaleet, loppu sipuli ja loput mausteet. Kaada päälle juustokastike.
  5. Peitä vuoka kannella. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Ota kansi pois noin 15 minuuttia ennen paistoajan loppua, jotta ruukun pintaan tulee kaunis väri.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 78,9 kcal330 kJ
  • Proteiinia3,01 g
  • Hiilihydraatteja6,88 g
  • Rasvaa4,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu