• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Selleripihvit Waldorfin tapaan

Helpot selleripihvit leivitetään. Kasvispihvien kaveriksi valmistetaan omenaista kastiketta.
Selleripihvit Waldorfin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 345 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta
    • 2(700 g)juuriselleriä
    • vettä
    • suolaa
    • 1kananmuna
    • n. 1dlkorppujauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • n. 1/2dljuoksevaa rasvaseosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sellerit ja leikkaa ne noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Keitä viipaleita vähässä, suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta viipaleet.
  2. Vatkaa haarukalla munan rakenne rikki syvällä lautasella. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Sekoita joukkoon suola ja pippuri.
  3. Kasta selleriviipaleet ensin munaan, sitten korppujauhoihin. Paista sellerit useassa erässä pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi. Nosta selleripihvit tarjoiluvadille yhteen kerrokseen ja pidä lämpiminä 150 asteisessa uunissa.
  4. Leikkaa omena hyvin pieniksi kuutioiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita ne kermaviilin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 345 kcal1 440 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua