Hyppää sisältöön
PorkkanafritteritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanafritterit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Porkkanafritterit valmistetaan pannulla öljyssä rapeiksi ja nautitaan arrabiata-pestolla maustetulla kastikkeella. Helppo arkiruoka syntyy nopeasti.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Porkkanafritterit

  • 4–5 (n.400 g) porkkanaa
  • 1 (140 g) iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g Pirkka Parhaat fetajuustoa
  • 2 kananmuna
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Jogurttikastike

Paistamiseen

Ravintosisältö

  • Energia
    538 kJ / 128 kcal
  • Rasva
    8 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,1 g
  • Hiilihydraatit
    7,4 g
  • josta sokereita
    3,9 g
  • Proteiini
    5,8 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Purista porkkanoista enin vesi pois. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Murenna fetajuusto kasvisten joukkoon. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ne kulhoon yhdessä jauhojen, basilikan ja mausteiden kanssa. Sekoita hyvin.
  3. Mittaa pannulle n. 1/2 dl öljyä ja kuumenna keskilämmöllä. Nosta taikinaa kahden lusikan avulla pannulle keoiksi, tasoita pinta.
  4. Paista fritterit erissä molemmin puolin 3–4 minuuttia. Lisää öljyä paistokertojen välissä. Nosta fritterit talouspaperin päälle hetkeksi.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa frittereiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (99 arviota)

  • Jaska
    1 vuosi sitten
    Hyvin toimi gluteeniton versio myös! Jauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta hiukan enemmän kuin ohjeessa luki. Pysyi hyvin koossa ja maku erinomainen.
  • arti
    1 vuosi sitten
    Hankala saada pysymään kasassa, mutta maku oli ihan todella hyvä! Syötiin uusien perunoiden ja salaatin kanssa :)
  • Anna
    2 vuotta sitten
    Ihanan helppo ja ainekset löytyvät itseltä usein jo valmiiksi kaapista. Kastikkeena voi käyttää myös sipsidippiä.
  • vote42
    5 vuotta sitten
    Meille suomalaisille.Mikä on porkkanafritteri ja mikä on arrabbiatapesto?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Vote, porkkanafritterit ovat kasvispihvejä, jotka paistetaan pannulla normaalia runsaammassa öljyssä. Näin porkkanafrittereiden pinnasta saadaan mukavan rapeita. Pirkka arrabbiata pesto on tomaattipohjainen ja mausteinen pesto, jota voi käyttää monipuolisesti ruonlaitossa.
  • Porkkana fani
    5 vuotta sitten
    Työläs, erittäin hankala paistaa, ei pysy kasassa vaan hajoaa käännettäessä.
  • Porkkananpurija
    5 vuotta sitten
    Fritterit? Siis pihvejä? Minulla ainakin on samantapasia ohjeita vuosien takaa "porkkanapihveistä". Niitä teen edelleenkin, en mitään englanninkielisiä frittereitä.