Porkkanafritterit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Porkkanafritterit valmistetaan pannulla öljyssä rapeiksi ja nautitaan arrabiata-pestolla maustetulla kastikkeella. Helppo arkiruoka syntyy nopeasti.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
Porkkanafritterit
- 4–5 (n.400 g) porkkanaa
- 1 (140 g) iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2 kananmuna
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 ruukku basilikaa hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Jogurttikastike
- 1 tlk (300 g) Arla Lempi turkkilaista jogurttia
- 2 rkl Pirkka arrabbiatapestoa
Paistamiseen
Ravintosisältö
- Energia538 kJ / 128 kcal
- Rasva8 g
- josta tyydyttynyttä4,1 g
- Hiilihydraatit7,4 g
- josta sokereita3,9 g
- Proteiini5,8 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Pese, kuori ja raasta porkkanat. Purista porkkanoista enin vesi pois. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Murenna fetajuusto kasvisten joukkoon. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ne kulhoon yhdessä jauhojen, basilikan ja mausteiden kanssa. Sekoita hyvin.
- Mittaa pannulle n. 1/2 dl öljyä ja kuumenna keskilämmöllä. Nosta taikinaa kahden lusikan avulla pannulle keoiksi, tasoita pinta.
- Paista fritterit erissä molemmin puolin 3–4 minuuttia. Lisää öljyä paistokertojen välissä. Nosta fritterit talouspaperin päälle hetkeksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa frittereiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Etuhinta 3,00/2 kpl5,00/kgnorm. 1,65/kpl (5,50/kg)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl23,27/kgIlman Plussa-korttia 3,59/kpl (23,93/kg)
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl18,33/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl (23,00/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,6(19 arviota)
- alle 30 min3,1(16 arviota)
- alle 30 min4,4(9 arviota)
- alle 30 min3,8(83 arviota)
- alle 30 min4,0(24 arviota)
- alle 30 min3,9(10 arviota)
- alle 30 min3,8(52 arviota)
- alle 30 min3,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (99 arviota)
- Jaska1 vuosi sittenHyvin toimi gluteeniton versio myös! Jauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta hiukan enemmän kuin ohjeessa luki. Pysyi hyvin koossa ja maku erinomainen.
- arti1 vuosi sittenHankala saada pysymään kasassa, mutta maku oli ihan todella hyvä! Syötiin uusien perunoiden ja salaatin kanssa :)
- Anna2 vuotta sittenIhanan helppo ja ainekset löytyvät itseltä usein jo valmiiksi kaapista. Kastikkeena voi käyttää myös sipsidippiä.
- vote425 vuotta sittenMeille suomalaisille.Mikä on porkkanafritteri ja mikä on arrabbiatapesto?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVote, porkkanafritterit ovat kasvispihvejä, jotka paistetaan pannulla normaalia runsaammassa öljyssä. Näin porkkanafrittereiden pinnasta saadaan mukavan rapeita. Pirkka arrabbiata pesto on tomaattipohjainen ja mausteinen pesto, jota voi käyttää monipuolisesti ruonlaitossa.
- Porkkana fani5 vuotta sittenTyöläs, erittäin hankala paistaa, ei pysy kasassa vaan hajoaa käännettäessä.
- Porkkananpurija5 vuotta sittenFritterit? Siis pihvejä? Minulla ainakin on samantapasia ohjeita vuosien takaa "porkkanapihveistä". Niitä teen edelleenkin, en mitään englanninkielisiä frittereitä.