NokkosletutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nokkosletut

  • Annosmäärä15 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Nokkosletut ovat kevään superherkku! Haarukoi vihreät letut puolukkahillon kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

15 kpl
1 1/2 l
 
1 1/2 dl
 
tuoreita nokkosenlehtiä
tai
ryöpättyjä nokkosenlehtiä hienonnettuna
tai
1/2 l
 
tai
3 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1–2 tl
 
sokeria
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
jauhettua muskottipähkinää
tai
1/4 dl
 
juoksevaa margariinia tai öljyä
tai

Paistamiseen

 
Pirkka juoksevaa margariinia
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
684 kJ / 163 kcal
Rasva
4,7 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
21,4 g
josta sokereita
4,1 g
Proteiini
7,6 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele nokkosenlehdet ja ryöppää ne nopeasti kattilassa. Valuta lehdet siivilässä ja hienonna ne.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot, suola, sokeri, pippuri ja muskottipähkinä ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää taikinaan öljy ja hienonnettu nokkonen. Anna taikinan turvota hetki.

Paista taikinasta kuumalla pannulla ohuita lettuja. Tarjoa nokkosletut puolukkahillon kanssa.

Käytä yhtä aikaa kahta paistinpannua, niin letut valmistuvat nopeaammin!