Nokkosletut
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Nokkosletut ovat kevään superherkku! Haarukoi vihreät letut puolukkahillon kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
15 kpl
1 1/2 l 1 1/2 dl | tuoreita nokkosenlehtiä tai ryöpättyjä nokkosenlehtiä hienonnettuna tai |
1/2 l | tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1–2 tl | sokeria tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
1/4 dl | juoksevaa margariinia tai öljyä tai |
Paistamiseen | |
---|---|
Pirkka juoksevaa margariinia tai | |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 684 kJ / 163 kcal |
Rasva | 4,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 21,4 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele nokkosenlehdet ja ryöppää ne nopeasti kattilassa. Valuta lehdet siivilässä ja hienonna ne.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot, suola, sokeri, pippuri ja muskottipähkinä ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää taikinaan öljy ja hienonnettu nokkonen. Anna taikinan turvota hetki.
Paista taikinasta kuumalla pannulla ohuita lettuja. Tarjoa nokkosletut puolukkahillon kanssa.
Käytä yhtä aikaa kahta paistinpannua, niin letut valmistuvat nopeaammin!