JuurespizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juurespizza

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Sinihomejuusto sopii mahtavasti juurespizzaan Hyvin ohuiksi siivuiksi leikatut puna-, kelta- ja raitajuuret kypsyvät yhtä aikaa pizzapohjan kanssa eikä niitä tarvitse etukäteen keittää.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Pizzataikina

1 dl
 
vettä
tai
1/3 pala (à 50 g)
 
tuorehiivaa
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
2 tl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Täyte

1 (80 g)
 
pieni keltajuuri
tai
1 (80 g)
 
pieni punajuuri
tai
1 (60 g)
 
pieni raitajuuri
tai
1/2 prk (à 200 g)
 
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
hunajaa
tai
1/2 tl
 
tai
1/2 pkt (à 170 g)
 
tai

Päälle

 
tai
 
tuoretta timjamia
tai

Ravintosisältö

Energia
899 kJ / 216 kcal
Rasva
11,5 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
21,2 g
josta sokereita
5,3 g
Proteiini
5,6 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, öljy, rosmariini ja suola ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.

Kuori keltajuuri, punajuuri ja raitajuuri. Leikkaa ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi, soikeaksi ja ohueksi pohjaksi.

Levitä taikinalle ranskankerma ja juuresviipaleet. Valuta viipaleille oliiviöljyä ja hunajaa ja ripottele päälle sormisuolaa.

Murustele juusto pizzan päälle.

Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valuta pizzan päälle balsamiviinietikkakastiketta ja viimeistele tuoreella timjamilla.

Voit halutessasi tehdä pizzan myös pelkistä punajuurista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva