Juurespizza
Sinihomejuusto sopii mahtavasti juurespizzaan Hyvin ohuiksi siivuiksi leikatut puna-, kelta- ja raitajuuret kypsyvät yhtä aikaa pizzapohjan kanssa eikä niitä tarvitse etukäteen keittää. Noin 0,60€/annos
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
Pizzataikina
- 1dlvettä
- 1/3pala(à 50 g)tuorehiivaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2rkloliiviöljyä
- 2tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Täyte
- 1(80 g)pieni keltajuuri
- 1(80 g)pieni punajuuri
- 1(60 g)pieni raitajuuri
- 1/2prk(à 200 g)Arla Lempi crème fraîchea
- 1rkloliiviöljyä
- 1rklhunajaa
- 1/2pkt(à 140 g)Castello Crumbly Blue juustoa
Päälle
- tuoretta timjamia
Valmistus
30 - 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, öljy, rosmariini ja suola ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
- Kuori keltajuuri, punajuuri ja raitajuuri. Leikkaa ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
- Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi, soikeaksi ja ohueksi pohjaksi.
- Levitä taikinalle ranskankerma ja juuresviipaleet. Valuta viipaleille oliiviöljyä ja hunajaa ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Murustele juusto pizzan päälle.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valuta pizzan päälle balsamiviinietikkakastiketta ja viimeistele tuoreella timjamilla.
Tiesitkö että...
Voit halutessasi tehdä pizzan myös pelkistä punajuurista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi