Paahdettu juures-fetasalaatti
Paahda kauniin värisiä juureksia ja fetaa uunissa, saat niistä syksyn kauneimman salaatin. Yrttinen timjamivinaigretti sitoo salaatin maut ihanasti yhteen. Noin 3,10€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 3(350 g)porkkanaa
- 2(230 g)keltajuurta
- 2(230 g)raitajuurta
- 2(230 g)punajuurta
- 1 1/2rklPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/4tlsuolaa
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2-3oksaatuoretta timjamia
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1ruukkuvillirucolaa
- 1-2ruukkuaromainesalaattia
Timjamivinaigretti
- 2rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- n. 2rkltuoreen timjamin lehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori porkkanat ja leikkaa ne hieman sivuttain viipaleiksi. Kuori kelta-, raita-, ja punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Pidä juurekset erillään toisistaan, jotta punajuuren väri ei leviä. Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille riveittäin, jätä keskelle fetalle tilaa. Pyörittele öljy juuresten joukkoon ja mausta suolalla.
- Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti pois uunista ja aseta feta juuresten keskelle. Lisää juuston päälle oliiviöljy, hunaja ja timjami.
- Jatka paahtamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä ja feta pehmennyt ja saanut hieman väriä. Anna juuresten ja fetan jäähtyä hieman.
- Paahda saksanpähkinöitä kevyesti pannulla. Sekoita timjamivinaigrettin ainekset.
- Revi huuhdellun romainesalaatin lehdet laakealle vadille tai annoslautasille. Revi joukkoon rucolaa. Asettele haaleat juurekset salaatille. Murra fetasta lusikalla paloja ja lisää salaattiin. Valuta päälle hieman vinaigrettia ja viimeistele salaatti saksanpähkinöillä. Tarjoa loppu vinaigretti salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella herkullista! Ihania makuja sunnuntai päivälliseksi! Kasviksina käytin palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, kesäkurpitsaa, naurista.
Käytin juureksina porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä sekä punajuurta. Pähkinöihin lisäsin paahtovaiheessa vähän hunajaa. Tuli loistava ruoka. Suosittelen.