Punajuuri-possurisotto
Punajuuri-possurisotossa perinteinen risottoriisi on korvattu ohrasuurimoilla. Risotto saa kauniin värinsä punajuurista.
4 annosta30 - 60 min195 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1isosipuli
- 4-5kpl(n. 600 g)punajuuria
- 1purjo
- 400gporsaanlihasuikaleita
- 2-3rklöljyä
- n. 6dlvettä
- 1 1/2lihaliemikuutiota
- 2rklpunaviinietikkaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlrosmariinia
- 1tltimjamia
Pinnalle
- 1/2dltuoretta timjamia tai persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 1tlk(150 g)smetanaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori sipuli ja punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Ruskista paistokasarissa tilkassa öljyä porsaanlihasuikaleet ja siirrä ne toiseen astiaan.
- Kiehauta öljytilkassa sen jälkeen sipulit ja sekoita joukkoon ohrasuurimot. Kaada paistokasariin vesi.
- Lisää punajuurilohkot ja ruskistetut porsaanlihasuikaleet. Mausta liemikuutioilla, punaviinietikalla, pippurilla ja yrteillä.
- Hauduta kannen alla puolisen tuntia, kunnes punajuuret ja ohrasuurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.
- Lisää risoton pinnalle tuoretta timjamia tai persiljaa. Tarjoa smetanan ja kurkkuviipaleiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 195 kcal816 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi