• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-possurisotto

Punajuuri-possurisotossa perinteinen risottoriisi on korvattu ohrasuurimoilla. Risotto saa kauniin värinsä punajuurista.
Punajuuri-possurisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 195 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • 1/2dltuoretta timjamia tai persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

    • 1tlk(150 g)smetanaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipuli ja punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
  2. Ruskista paistokasarissa tilkassa öljyä porsaanlihasuikaleet ja siirrä ne toiseen astiaan.
  3. Kiehauta öljytilkassa sen jälkeen sipulit ja sekoita joukkoon ohrasuurimot. Kaada paistokasariin vesi.
  4. Lisää punajuurilohkot ja ruskistetut porsaanlihasuikaleet. Mausta liemikuutioilla, punaviinietikalla, pippurilla ja yrteillä.
  5. Hauduta kannen alla puolisen tuntia, kunnes punajuuret ja ohrasuurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.
  6. Lisää risoton pinnalle tuoretta timjamia tai persiljaa. Tarjoa smetanan ja kurkkuviipaleiden kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille