• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Minipizzat

Minipizzat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 annosta
  • 30 - 60 min
  • 209 kcal / 100 g

Ainekset

32 annosta

Pohja

    • 25ghiivaa
    • 2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlPirkka pizzamaustetta
    • 3rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • n. 4 1/2dlvehnäjauhoja

Täyte 1

Täyte 2

    • 1prk(100 g)anjovisfileitä

Täyte 3

Pinnalle

    • kirsikkatomaatteja
    • Pirkka pizzamaustetta
    • 1ps(150 g)Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, pizzamauste, öljy sekä vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi tangoiksi. Leikkaa molemmat tangot kuuteentoista palaan. Pyörittele palat pieniksi pulliksi ja painele halkaisijaltaan noin 5 cm:n pohjiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota.
  3. Levitä kohonneille pohjille pestokastiketta tai valutettuja anjovisfiletä tai kinkkua + valutettua ananasmurskaa + hienonnettua sinihomejuustoa. Viipaloi yksi kirsikkatomaatti jokaiselle pikkupizzalle; kinkkupizzalle riittää keskelle yksi kirsikkatomaattiviipale. Ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
  4. Paista 225 asteessa uunin yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut kauniin ruskeaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 209 kcal873 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja18,5 g
  • Rasvaa10,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5