Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteeniton
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
Gluteeniton pizzapohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
12 g | hiivaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | hunajaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | psylliumia tai |
3–4 dl | tai |
Täytteet | |
1 prk (140 g) | tai |
suolaa ja mustapippuria tai | |
kourallinen | tai Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
tai | |
tuoretta basilikaa tai timjamia tai |
Ravintosisältö
Energia | 968 kJ / 231 kcal |
Rasva | 13 g |
josta tyydyttynyttä | 3,5 g |
Hiilihydraatit | 23,6 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja lisää jauhoja pienissä erissä, kunnes taikina on kimmoisaa, mutta tarttuu vielä hieman sormiin. Peitä kulho liinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele ohueksi pohjaksi jauhotetuilla käsillä.
Levitä pizzapohjalle pehmeä vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja jaa ne vuohenjuuston päälle. (Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.) Paista pizzaa 230-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja on kypsynyt.
Viimeistele pizza oliiviöljyllä, balsamietikkakastikkeella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa kirsikka-vuohenjuustopizza heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Fazer Gluteeniton Psyllium 60 gHinta 3,59/kpl59,83/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,29/kpl28,60/kg
- Pirkka tumma balsamietikkakastike 250mlHinta 3,59/kpl14,36/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Sallinen Psyllium gluteeniton 100gHinta 2,59/kpl25,90/kg
- Foodin luomu psylliumjauhe 150gHinta 6,35/kpl42,33/kg
- Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150gHinta 1,89/kpl12,60/kg
- Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Soignon vuohenmaitojuustolevite 150gHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Chavroux ruohosipuli 150gHinta 4,29/kpl28,60/kg
- Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike Välimeren yrtit 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike kirsikka 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 3,00/2 kpl1,50/kplnorm. 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(33 arviota)