Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteenitonReseptin takana bloggaaja

Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteeniton

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kirsikka-vuohenjuustopizza yllättää! Sesongin ulkopuolella voit vaihtaa tuoreet kirsikat pakastettuihin. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen

Gluteeniton pizzapohja

2 dl
 
vettä
tai
12 g
 
hiivaa
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
hunajaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
psylliumia
tai
3–4 dl
 
tai

Täytteet

1 prk (140 g)
 
tai
 
suolaa ja mustapippuria
tai
kourallinen
 
 
tai
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
 
tai
 
tuoretta basilikaa tai timjamia
tai

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja lisää jauhoja pienissä erissä, kunnes taikina on kimmoisaa, mutta tarttuu vielä hieman sormiin. Peitä kulho liinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.

Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele ohueksi pohjaksi jauhotetuilla käsillä.

Levitä pizzapohjalle pehmeä vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja jaa ne vuohenjuuston päälle. (Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.) Paista pizzaa 230-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja on kypsynyt.

Viimeistele pizza oliiviöljyllä, balsamietikkakastikkeella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa kirsikka-vuohenjuustopizza heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,59/kpl
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Foodin luomu psylliumjauhe 150g
    Hinta 6,35/kpl
    42,33/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainen
    Hinta 4,15/kpl
    27,67/kg
  • Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Hinta 3,59/kpl
    14,36/l
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Cocovi Psylliumkuitujauhe 115g luomu
    Hinta 6,75/kpl
    58,70/kg
  • Urtekram psyllium 200g luomu
    Hinta 7,49/kpl
    37,45/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 5,09/kpl
    14,54/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 14,35/kpl
    14,35/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Président Sainte Maure vuohenjuusto 200g
    Hinta 5,09/kpl
    25,45/kg
  • Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Filos tumma balsamicokastike 250 ml
    Hinta 3,49/kpl
    13,96/l
  • Antichi Colli balsamico siirappi 500ml
    Hinta 7,65/kpl
    15,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (13 arviota)