Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteenitonReseptin takana bloggaaja

Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteeniton

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kirsikka-vuohenjuustopizza yllättää! Sesongin ulkopuolella voit vaihtaa tuoreet kirsikat pakastettuihin. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen

Gluteeniton pizzapohja

2 dl
 
vettä
tai
12 g
 
hiivaa
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
hunajaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
psylliumia
tai
3–4 dl
 
tai

Täytteet

1 prk (140 g)
 
tai
 
suolaa ja mustapippuria
tai
kourallinen
 
 
tai
Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
 
tai
 
tuoretta basilikaa tai timjamia
tai

Ravintosisältö

Energia
968 kJ / 231 kcal
Rasva
13 g
josta tyydyttynyttä
3,5 g
Hiilihydraatit
23,6 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
3,7 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja lisää jauhoja pienissä erissä, kunnes taikina on kimmoisaa, mutta tarttuu vielä hieman sormiin. Peitä kulho liinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.

Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele ohueksi pohjaksi jauhotetuilla käsillä.

Levitä pizzapohjalle pehmeä vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja jaa ne vuohenjuuston päälle. (Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.) Paista pizzaa 230-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja on kypsynyt.

Viimeistele pizza oliiviöljyllä, balsamietikkakastikkeella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa kirsikka-vuohenjuustopizza heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 3,49/kpl
    13,96/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Fazer Gluteeniton Psyllium 60 g
    Hinta 3,59/kpl
    59,83/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainen
    Hinta 4,29/kpl
    28,60/kg
  • Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Hinta 3,59/kpl
    14,36/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Sallinen Psyllium gluteeniton 100g
    Hinta 2,59/kpl
    25,90/kg
  • Foodin luomu psylliumjauhe 150g
    Hinta 6,35/kpl
    42,33/kg
  • Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150g
    Hinta 1,89/kpl
    12,60/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/kg
  • Soignon vuohenmaitojuustolevite 150g
    Hinta 4,15/kpl
    27,67/kg
  • Chavroux ruohosipuli 150g
    Hinta 4,29/kpl
    28,60/kg
  • Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike Välimeren yrtit 150ml
    Hinta 2,89/kpl
    19,27/l
  • Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike kirsikka 150ml
    Hinta 2,89/kpl
    19,27/l
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    1,50/kpl
    norm. 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä