Kirsikka-vuohenjuustopizza, gluteeniton
Kirsikka-vuohenjuustopizza yllättää! Sesongin ulkopuolella voit vaihtaa tuoreet kirsikat pakastettuihin. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
- 1 pellillinen
- 30 - 60 min
Ainekset
1 pellillinen
Gluteeniton pizzapohja
- 2dlvettä
- 12ghiivaa
- 2rkloliiviöljyä
- 1rklhunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 1rklpsylliumia
- 3-4dlgluteenitonta jauhoseosta
Täytteet
- 1prk(140 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
- suolaa ja mustapippuria
- 2rkloliiviöljyä
- tuoretta basilikaa tai timjamia
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja lisää jauhoja pienissä erissä, kunnes taikina on kimmoisaa, mutta tarttuu vielä hieman sormiin. Peitä kulho liinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele ohueksi pohjaksi jauhotetuilla käsillä.
- Levitä pizzapohjalle pehmeä vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja jaa ne vuohenjuuston päälle. (Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.) Paista pizzaa 230-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja on kypsynyt.
- Viimeistele pizza oliiviöljyllä, balsamietikkakastikkeella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa kirsikka-vuohenjuustopizza heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi