• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-sinihomejuustopiirakka

Helppo ja mehevä sieni-sinihomejuustopiirakka on mainio tarjoiluidea esimerkiksi nyyttikesteille tai illanistujaisiin.
Sieni-sinihomejuustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 181 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Täyte

    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1/2(150 g)purjoa
    • 1(150 g)paprika
    • 1rklöljyä
    • 1tlmeiramia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 3kananmunaa
    • 2dlkevytkermaa
    • 1dlpersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut piirakkataikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).
  2. Puhdista herkkusienet ja paloittele ne. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuutioi paprika.
  3. Kuullota purjoa ja paprikaa öljyssä. Lisää sienet ja kuumenna, kunnes neste sienistä on haihtunut. Mausta.
  4. Sekoita munat ja kerma.
  5. Levitä pohjan päälle haalea kasvisseos ja kaada päälle kermaseos. Lisää paloiteltu sinihomejuusto ja hienonnettu persilja.
  6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 181 kcal757 kJ
  • Proteiinia5,41 g
  • Hiilihydraatteja12,6 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2