• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juustoinen katkarapu-melonisalaatti

Juustoinen katkarapu-melonisalaatti on keväisen raikasta, sillä katkaravut ja leipäjuusto maustetaan sitruunaisella tillikastikkeella.
Juustoinen katkarapu-melonisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 257 kcal / annos (330g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 3rklrypsiöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa ja mustapippuria
    • 1/2dltuoretta tilliä hienonnettuna
    • 1tljuoksevaa hunajaa

Koristeeksi

    • 1sitruuna
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa juustokiekot ristiin kahdeksaan osaan. Valuta sulaneet katkaravut. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele juusto ja katkaravut kastikkeeseen maustumaan.
  2. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat edelleen neljään lohkoon. Leikkaa kuoret pois ja viipaloi lohkot.
  3. Revi salaatinlehdet laakealle vadille tai annoslautasille. Nostele salaatille viipaloidut melonilohkot. Lusikoi päälle juusto-katkarapuseos kastikkeineen. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 257 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille