• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Värikäs punakaali-juustosalaatti

Värikäs punakaali-juustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 115 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 300gpunakaalia
    • 3(n. 300 g)porkkanaa
    • 1ruukkurooman- eli romainesalaattia
    • 1iso tai 2 pientäpäärynää

Öljymarinadi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat monitoimikoneella tai raastimella ohuiksi suikaleiksi. Pane molemmat suikaleet omiin kulhoihinsa.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada puolet marinadista kaalin ja puolet porkkanan joukkoon. Sekoita ja peitä kulhot kelmulla. Siirrä kasvikset maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Huuhtele salaatti ja asettele salaatinlehdet laakean tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Paloittele isommat lehdet. Kuori päärynä ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa juustoleivät puoliksi.
  4. Asettele marinoituneet kaalit ja porkkanat rengasmaisesti salaatinlehtien päälle sekä säikeittäin päärynät ja juustoleivät.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal482 kJ
  • Proteiinia4,1 g
  • Hiilihydraatteja6,65 g
  • Rasvaa7,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille