Värikäs punakaali-juustosalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Värikäs punakaali-juustosalaatti

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Värikäs punakaali-leipäjuustosalaatti on maukas lounas!
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
300 g
 
punakaalia
tai
3 (n. 300 g)
 
porkkanaa
tai
1 ruukku
 
rooman- eli romainesalaattia
tai
1 iso tai 2 pientä
 
päärynää
tai
200 g
 
leipäjuustoa
tai

Öljymarinadi

3–4 rkl
 
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1 tl
 
basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
448 kJ / 108 kcal
Rasva
6,7 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
6,8 g
josta sokereita
6,7 g
Proteiini
3,6 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat monitoimikoneella tai raastimella ohuiksi suikaleiksi. Pane molemmat suikaleet omiin kulhoihinsa.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada puolet marinadista kaalin ja puolet porkkanan joukkoon. Sekoita ja peitä kulhot kelmulla. Siirrä kasvikset maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Huuhtele salaatti ja asettele salaatinlehdet laakean tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Paloittele isommat lehdet. Kuori päärynä ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa juustoleivät puoliksi.

Asettele marinoituneet kaalit ja porkkanat rengasmaisesti salaatinlehtien päälle sekä säikeittäin päärynät ja juustoleivät.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Suomalainen punakaali 200g
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kpl
  • Vihreä Keiju Romainesalaatti 120g Suomi
    Hinta 1,69/kpl
    14,08/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 0,0 (0 arviota)