Hyppää sisältöön
Kainuun kalakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kainuun kalakeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Kalakeitto syntyy helposti valmiista pakastekalasta. Lisää keitoon leipäjuustoa!
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta

Tarjolle

Ravintosisältö

  • Energia
    333 kJ / 80 kcal
  • Rasva
    3,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    6,8 g
  • josta sokereita
    0,8 g
  • Proteiini
    5,2 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi, murenna joukkoon liemikuutio ja lisää jäiset kalakuutiot. Kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja nosta kalapalat pois reikäkauhalla.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2–3 sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja jäiset keittojuurekset liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää kalapalat takaisin keittoon ja hienonna joukkoon runsaasti tilliä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista suola.
  4. Leikkaa paahdetut limppuviipaleet ja leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja pane tarjolle pieniin kulhoihin. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle leipä- ja juustokuutioita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (22 arviota)

  • Kokki Tornionlaaksosta
    5 vuotta sitten
    Nimestä en tiedä mutta ei nimi reseptiä pahennna (oikea kainuun kalakeittohan todellakin suurustetaan ruisjauhoilla kun tämä taas perinteinen kirkaslieminen kalakeitto). Resepti on oikeastaan todella toimiva ja maukas, leipäjuustokuutiot tuovat keittoon loistavan säväyksen ja kuutioitu limppu tuo hyvää suuntuntumaa. Tästä jos haluaa juhlavamman version niin suosittelen käyttämään pelkkää lohta ja lisäämaan valmiiseen keittoon ½ dl kermaa. Ihmettelijälle kainuusta tiedoksi, ettei sitä leipäjuustoa kyllä kahvissa kuulu dipata vaan nauttia lakkahillon kanssa kahvin rinnalla ja kyseistä raaka-ainetta voi kyllä rohkeasti kokeilla paljon muuhunkin. Oikein hyvä resepti.
  • Ihmettelijä kainuusta
    5 vuotta sitten
    ...anteeksi, mutta mitä tekemistä tällä reseptillä on kainuulaisen, perus ruisjauhoilla suurustetun lohikeiton kanssa? Voihan sitä noinkin syödä, mutta ei tietääkseen Kainuussa mitään leipää tai juustoleipää siinä dippailla. Juustoleivän palat dipataan kahviin, ei keittoon. Olipa onneton resepti.