Kainuun kalakeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Kalakeitto syntyy helposti valmiista pakastekalasta. Lisää keitoon leipäjuustoa!
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
8 dl | vettä tai |
1 | kalaliemikuutio tai |
1/2 tl | suolaa tai |
6 | kokonaista valkopippuria tai |
1 rs (300 g) | Pirkka kahden kalan kuutioita, MSC (pakaste) tai |
1 ps (200 g) | tai |
6–7 | keskikokoista perunaa (keltainen pussi) tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Tarjolle | |
---|---|
5 viipaletta | tai |
200 g | leipäjuustoa tai |
Valmistus
alle 30 min
Kuumenna vesi, murenna joukkoon liemikuutio ja lisää jäiset kalakuutiot. Kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja nosta kalapalat pois reikäkauhalla.
Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2–3 sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja jäiset keittojuurekset liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää kalapalat takaisin keittoon ja hienonna joukkoon runsaasti tilliä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista suola.
Leikkaa paahdetut limppuviipaleet ja leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja pane tarjolle pieniin kulhoihin. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle leipä- ja juustokuutioita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Peruna Annabelle kiinteäHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka minileipäjuusto 120g laktoositonHinta 2,59/kpl21,58/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Maggi 80g Kalaliemi 8 palaaHinta 1,49/kpl18,63/kg
- Pirkka keittojuurekset 200g pakasteHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Pirkka viipaloitu maalaisruislimppu 400gHinta 2,39/kpl5,98/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka leipäjuusto 310g laktoositonHinta 4,95/kpl15,97/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,15/kpl63,24/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Knorr kalaliemikuutio 10x10gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Apetit keittojuurekset 200g pakasteHinta 0,62/kpl3,10/kg
- Apetit kotimaiset juureskuutiot 500g pakasteHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Uotilan Aito Pälkäneen Maalaisruislimppu 400g ei lisättyä hiivaaHinta 3,29/kpl8,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(14 arviota)
- alle 30 min3,4(71 arviota)
- alle 30 min3,8(37 arviota)
- alle 30 min4,1(26 arviota)
- alle 30 min4,0(241 arviota)
- alle 30 min3,6(33 arviota)
- alle 30 min3,7(31 arviota)
- alle 30 min3,9(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (19 arviota)
- Kokki Tornionlaaksosta3 vuotta sittenNimestä en tiedä mutta ei nimi reseptiä pahennna (oikea kainuun kalakeittohan todellakin suurustetaan ruisjauhoilla kun tämä taas perinteinen kirkaslieminen kalakeitto). Resepti on oikeastaan todella toimiva ja maukas, leipäjuustokuutiot tuovat keittoon loistavan säväyksen ja kuutioitu limppu tuo hyvää suuntuntumaa. Tästä jos haluaa juhlavamman version niin suosittelen käyttämään pelkkää lohta ja lisäämaan valmiiseen keittoon ½ dl kermaa. Ihmettelijälle kainuusta tiedoksi, ettei sitä leipäjuustoa kyllä kahvissa kuulu dipata vaan nauttia lakkahillon kanssa kahvin rinnalla ja kyseistä raaka-ainetta voi kyllä rohkeasti kokeilla paljon muuhunkin. Oikein hyvä resepti.
- Ihmettelijä kainuusta3 vuotta sitten...anteeksi, mutta mitä tekemistä tällä reseptillä on kainuulaisen, perus ruisjauhoilla suurustetun lohikeiton kanssa? Voihan sitä noinkin syödä, mutta ei tietääkseen Kainuussa mitään leipää tai juustoleipää siinä dippailla. Juustoleivän palat dipataan kahviin, ei keittoon. Olipa onneton resepti.