Kainuun kalakeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Kalakeitto syntyy helposti valmiista pakastekalasta. Lisää keitoon leipäjuustoa!
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- 8 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 1/2 tl suolaa
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1/2 pkt (à 300 g) Pirkka kalakuutioita, MSC (pakaste)
- 1/2 pkt (à 300 g) Pirkka lohikuutioita, ASC (pakaste)
- 1 ps (200 g) Pirkka keittojuureksia (pakaste)
- 6–7 keskikokoista perunaa (keltainen pussi)
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Tarjolle
- 5 viipaletta Pirkka maalaislimppua
- 200 g leipäjuustoa
Ravintosisältö
- Energia333 kJ / 80 kcal
- Rasva3,1 g
- josta tyydyttynyttä1,4 g
- Hiilihydraatit6,8 g
- josta sokereita0,8 g
- Proteiini5,2 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuumenna vesi, murenna joukkoon liemikuutio ja lisää jäiset kalakuutiot. Kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja nosta kalapalat pois reikäkauhalla.
- Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2–3 sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja jäiset keittojuurekset liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää kalapalat takaisin keittoon ja hienonna joukkoon runsaasti tilliä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista suola.
- Leikkaa paahdetut limppuviipaleet ja leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja pane tarjolle pieniin kulhoihin. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle leipä- ja juustokuutioita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,3(97 arviota)
- alle 30 min3,5(39 arviota)
- Videoalle 30 min3,5(75 arviota)
- alle 30 min3,9(326 arviota)
- alle 30 min3,2(22 arviota)
- alle 30 min4,0(318 arviota)
- alle 30 min3,6(25 arviota)
- alle 30 min3,8(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (22 arviota)
- Kokki Tornionlaaksosta5 vuotta sittenNimestä en tiedä mutta ei nimi reseptiä pahennna (oikea kainuun kalakeittohan todellakin suurustetaan ruisjauhoilla kun tämä taas perinteinen kirkaslieminen kalakeitto). Resepti on oikeastaan todella toimiva ja maukas, leipäjuustokuutiot tuovat keittoon loistavan säväyksen ja kuutioitu limppu tuo hyvää suuntuntumaa. Tästä jos haluaa juhlavamman version niin suosittelen käyttämään pelkkää lohta ja lisäämaan valmiiseen keittoon ½ dl kermaa. Ihmettelijälle kainuusta tiedoksi, ettei sitä leipäjuustoa kyllä kahvissa kuulu dipata vaan nauttia lakkahillon kanssa kahvin rinnalla ja kyseistä raaka-ainetta voi kyllä rohkeasti kokeilla paljon muuhunkin. Oikein hyvä resepti.
- Ihmettelijä kainuusta5 vuotta sitten...anteeksi, mutta mitä tekemistä tällä reseptillä on kainuulaisen, perus ruisjauhoilla suurustetun lohikeiton kanssa? Voihan sitä noinkin syödä, mutta ei tietääkseen Kainuussa mitään leipää tai juustoleipää siinä dippailla. Juustoleivän palat dipataan kahviin, ei keittoon. Olipa onneton resepti.