Kainuun kalakeitto
Kalakeitto syntyy helposti valmiista pakastekalasta. Lisää keitoon leipäjuustoa!
5 annostaalle 30 min68,8 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 8dlvettä
- 1kalaliemikuutio
- 1/2tlsuolaa
- 6kokonaista valkopippuria
- 1ps(200 g)Pirkka keittojuureksia (pakaste)
- 6-7keskikokoista perunaa (keltainen pussi)
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Tarjolle
- 5viipalettaPirkka maalaislimppua
- 200gleipäjuustoa
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna vesi, murenna joukkoon liemikuutio ja lisää jäiset kalakuutiot. Kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja nosta kalapalat pois reikäkauhalla.
- Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2-3 sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja jäiset keittojuurekset liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää kalapalat takaisin keittoon ja hienonna joukkoon runsaasti tilliä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista suola.
- Leikkaa paahdetut limppuviipaleet ja leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja pane tarjolle pieniin kulhoihin. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle leipä- ja juustokuutioita.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 68,8 kcal288 kJ
- Proteiinia 5,02 g
- Hiilihydraatteja6,13 g
- Rasvaa2,38 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Nimestä en tiedä mutta ei nimi reseptiä pahennna (oikea kainuun kalakeittohan todellakin suurustetaan ruisjauhoilla kun tämä taas perinteinen kirkaslieminen kalakeitto). Resepti on oikeastaan todella toimiva ja maukas, leipäjuustokuutiot tuovat keittoon loistavan säväyksen ja kuutioitu limppu tuo hyvää suuntuntumaa. Tästä jos haluaa juhlavamman version niin suosittelen käyttämään pelkkää lohta ja lisäämaan valmiiseen keittoon ½ dl kermaa. Ihmettelijälle kainuusta tiedoksi, ettei sitä leipäjuustoa kyllä kahvissa kuulu dipata vaan nauttia lakkahillon kanssa kahvin rinnalla ja kyseistä raaka-ainetta voi kyllä rohkeasti kokeilla paljon muuhunkin. Oikein hyvä resepti.
...anteeksi, mutta mitä tekemistä tällä reseptillä on kainuulaisen, perus ruisjauhoilla suurustetun lohikeiton kanssa? Voihan sitä noinkin syödä, mutta ei tietääkseen Kainuussa mitään leipää tai juustoleipää siinä dippailla. Juustoleivän palat dipataan kahviin, ei keittoon. Olipa onneton resepti.