• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kainuun kalakeitto

Kainuun kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 68,8 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Tarjolle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi, murenna joukkoon liemikuutio ja lisää jäiset kalakuutiot. Kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja nosta kalapalat pois reikäkauhalla.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2-3 sentin kuutioiksi. Lisää perunat ja jäiset keittojuurekset liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää kalapalat takaisin keittoon ja hienonna joukkoon runsaasti tilliä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Tarkista suola.
  4. Leikkaa paahdetut limppuviipaleet ja juustoleipä pieniksi kuutioiksi ja pane tarjolle pieniin kulhoihin. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle leipä- ja juustokuutioita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 68,8 kcal288 kJ
  • Proteiinia5,02 g
  • Hiilihydraatteja6,13 g
  • Rasvaa2,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3