
Leipäjuustosalaatti ja puolukkakastike
Raikas leipäjuustosalaatti ja puolukkakastike on yhdistelmä, joka sopii juhlavampaankin pöytään.
n. 4 annostaalle 30 min540 kcal / annos (300g)
Ainekset
n. 4 annosta
- 1ruukkurucolaa
- 1ruukkuPirkka tammenlehtisalaattia
- pala(n. 650 g)hunajamelonia
- 1-2(300 g)punaista omenaa
- 200gleipäjuustoa
- 2lapinrieskaa
Puolukkakastike
- 2dlpuolukoita (pakaste)
- n. 3/4dlöljyä
- 2rklvalkoista balsamicoa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Koristeeksi
- puolukoita
Valmistus
alle 30 min- Valmista kastike. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Revi salaatit vadille. Kuutioi kuorittu meloni. Kuutioi omenat ja juusto. Paahda halutessasi rieskat kuumalla kuivalla pannulla ja leikkaa kolmioksi. Levitä vadille melonit, omenat ja juustot.
- Nosta rieskat vadin reunoille ja koristele salaatti puolukoilla. Tarjoa kastike erikseen.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 540 kcal2 260 kJ
- Proteiinia 14 g
- Hiilihydraatteja68 g
- Rasvaa31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi