• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Muhennetut kesäkasvikset

Muhennetut kesäkasvikset voit valmistaa tuoreista kauden kasviksista tai valmiista pakastevihanneksista.
Muhennetut kesäkasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 750gkesävihanneksia (kukkakaalia, parsakaalia,
    • 4dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 2dlmaitoa
    • 2dlkeitinlientä
    • ripausvalkopippuria
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • (suolaa)

Päälle

    • 3kananmunaa kovaksi keitettyinä
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Poista kaaleista kanta ja leikkaa kukinnot irti kimppuina. Leikkaa mehevät kantaosat pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät samassa ajassa kuin kukinnot.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä ensin porkkanoita ja kukkakaaleja 3-4 minuuttia, lisää sitten parsakaalit ja sokeriherneet. Jatka keittämistä noin 2 minuuttia. Kaada keitinvesi talteen.
  3. Kiehauta jauhot rasvassa pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna kiehahtaa ja kaada joukkoon keitinliemi. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta kastike pippurilla, tarvittaessa suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Kääntele keitetyt vihannekset varovasti kastikkeen joukkoon.
  4. Hienonna munat ja levitä munahakkelus muhennettujen kesäkasvisten päälle. Koristele persiljalla.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 196 kcal823 kJ
  • Proteiinia10,4 g
  • Hiilihydraatteja12,9 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille