Värikäs kesäkeitto
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Uuden sadon kasviksista syntyy herkullinen ja värikäs kesäkeitto. Voit varioida kasviksia sen mukaan, mikä on sesongissa parhaimmillaan juuri nyt!
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
3 (300 g) | tai |
1 pieni (n. 400 g) | kukkakaali tai |
4–6 (200 g) | varhaisperunaa tai |
125 g | retiisejä tai |
1 | nippusipuli varsineen tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | voita tai |
1 l | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
n. 3 dl | tuoreita tai pakasteherneitä tai |
1/2 rs (à 400 g) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 325 kJ / 78 kcal |
Rasva | 4,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 5,3 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Lohko pestyt perunat. Lohko retiisit neljään osaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli, säästä sipulinvarret koristeeksi.
Kuullota porkkanoita, sipulia ja valkosipulia voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit, perunat, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
Lisää keittoon herneet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Sekoita keiton joukkoon sulatejuusto. Mausta pippurilla.
Ripottele keiton pinnalle sipulinvarret ja retiisilohkot juuri ennen tarjoamista, jotta retiisien väri säilyy.