• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Värikäs kesäkeitto

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,00 €/annos.
Värikäs kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1pieni (n. 400 g)Pirkka kukkakaali
    • 4-6uutta perunaa
    • 125gretiisejä
    • 1nippusipuli varsineen
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • 1lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • n. 3dlpakasteherneitä tai tuoreita riivittyjä
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Lohko pestyt perunat. Lohko retiisit neljään osaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli, säästä sipulinvarret koristeeksi.
  2. Kuullota porkkanoita, sipulia ja valkosipulia voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit, perunat, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää keittoon herneet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Sekoita keiton joukkoon sulatejuusto. Mausta pippurilla.
  4. Ripottele keiton pinnalle sipulinvarret ja retiisilohkot juuri ennen tarjoamista, jotta retiisien väri säilyy.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 155 kcal647 kJ
  • Proteiinia9,61 g
  • Hiilihydraatteja14,9 g
  • Rasvaa5,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8