Hyppää sisältöön
Värikäs kesäkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Värikäs kesäkeitto

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Uuden sadon kasviksista syntyy herkullinen ja värikäs kesäkeitto. Voit varioida kasviksia sen mukaan, mikä on sesongissa parhaimmillaan juuri nyt!
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
3 (300 g)
 
tai
1 pieni (n. 400 g)
 
kukkakaali
tai
4–6 (200 g)
 
varhaisperunaa
tai
125 g
 
retiisejä
tai
1
 
nippusipuli varsineen
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 rkl
 
voita
tai
1 l
 
vettä
tai
1
 
kasvisliemikuutio
tai
n. 3 dl
 
tuoreita tai pakasteherneitä
tai
1/2 rs (à 400 g)
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
325 kJ / 78 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
5,3 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Lohko pestyt perunat. Lohko retiisit neljään osaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli, säästä sipulinvarret koristeeksi.
Kuullota porkkanoita, sipulia ja valkosipulia voissa kattilassa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit, perunat, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
Lisää keittoon herneet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Sekoita keiton joukkoon sulatejuusto. Mausta pippurilla.
Ripottele keiton pinnalle sipulinvarret ja retiisilohkot juuri ennen tarjoamista, jotta retiisien väri säilyy.