Pehmeä kukkakaalisosekeitto
Pehmeä kukkakaalisosekeitto on ihanan samettinen sekä rakenteeltaan että maultaan.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 150 kcal / annos (330g)
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 750 g)kukkakaali
- 1-2(150 g)sipulia
- 20gvoita
- 4dlvettä
- n. 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 4dlkevytmaitoa
- 1/2rs(à 400 g)Pirkka maustamatonta sulatejuustoa
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös kukkakaalin varsi. Hienonna sipuli.
- Kuullota kukkakaalia ja sipulia rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen, näin saat keitosta ihanan kuohkean. Ripottele pinnalle basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit ripotella keiton pinnalle (saaristolais)leipäkrutonkeja tai paistettuja pekonikuutioita.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 330g100 g
- 150 kcal646 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
juusto sopii homejuusto.Pieni maku.
Helppo, nopea ja hyvä resepti kukkakaalille.