• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pehmeä kukkakaalisosekeitto

Pehmeä kukkakaalisosekeitto on ihanan samettinen sekä rakenteeltaan että maultaan.
Pehmeä kukkakaalisosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 750 g)kukkakaali
    • 20gvoita
    • 4dlvettä
    • n. 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 4dlkevytmaitoa
    • 1rs(200 g)Pirkka sulatejuustoa, kevätsipuli
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös kukkakaalin varsi. Hienonna sipuli.
  2. Kuullota kukkakaalia ja sipulia rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen, näin saat keitosta ihanan kuohkean. Ripottele pinnalle basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit ripotella keiton pinnalle (saaristolais)leipäkrutonkeja tai paistettuja pekonikuutioita.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 150 kcal646 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10