• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sinivalkoinen homejuustosalaatti

Sinivalkoinen homejuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 340 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 1rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    • 1rklMaille Dijon kokojyväsinappia
    • 3rklöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä salaattisekoitus ja huuhdotut, hyvin valutetut viinisuolaheinät isolle vadille.
  2. Huuhtele, kuivaa ja halkaise päärynät. (Paksukuoriset päärynät kannattaa kuoria.) Poista siemenkota ja kanta. Leikkaa päärynä ohuiksi lohkoiksi ja asettele säteittäin salaatille.
  3. Paloittele molemmat juustot kuuteentoista kiilapalaan ja asettele ne salaatille. Ripottele päälle karkeaksi rouhittua pähkinä-mantelisekoitusta.
  4. Vatkaa balsamiviinietikka, sinappi ja öljy sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike salaattiainesten päälle. Tarjoa sinivalkoinen homejuustosalaatti alkuruoaksi tai yöpalaksi rapeakuorisen patongin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua