Juustotarjotin
Itse tehty juustotarjotin on juhlien vau-tarjottava. Trendikkääksi päivitetty piimäjuusto valmistuu yllättävän helposti, ja muut herkut nostat tarjolle vielä näpsemmin. Noin 2,70 €/annos*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
Piimäjuusto
- 3kananmunaa
- 1prk(200 g)kermaviiliä
- (2 rklvaniljasokeria)
- 1/4tlsuolaa
Paahdettu vuohenjuusto
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
- 1ps(175 g)Pirkka pähkinäsekoitusta
- 1dl(60 g)Pirkka pehmeitä karpaloita
- 2rklhunajaa
Lisäksi
- 1pkt(210 g)Pirkka Parhaat siemennäkkileipää
- 1ps(120 g)Pirkka crostineja, valkosipuli-persilja
- 1pkt(80 g)HK Rypsiporsas Gourmet ilmakuivattua kinkkua
- tuoreita taateleita
- hedelmiä
Valmistus
yli 60 min- Tee piimäjuusto. Kiehauta maito kattilassa. Sekoita munat, kermaviili, piimä kulhossa. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Lisää seos kuumaan maitoon rauhallisesti, sekoita vain hetki. Kiehauta ja kytke lämpö pois. Anna seoksen levätä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut.
- Asettele harsoliina siivilään tai läviköön ja nosta kulhon päälle. Nostele juustomassa toisella siivilällä liinan päälle. Sekoita suola tasaisesti massaan. Annan juuston jäähtyä hetki. Kiepauta liinan liepeet nyytiksi niin, että juusto saa pallon muodon. Nosta juusto jääkaappiin valumaan vähintään 2 tunniksi.
- Paahda vuohenjuusto. Laita juusto uunivuokaan ja sivele 1 rkl:lla hunajaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, lisää pähkinät vuokaan puolivälissä. Nosta vuohenjuusto tarjolle. Laita paahdettuja pähkinöitä, karpaloita ja hunajaa päälle. Loput pähkinät ja karpalot voit laittaa kippoihin tarjolle.
- Kokoa juustotarjottimelle myös muita haluamiasi tarjottavia, kuten siemennäkkäriä, crostineja, ilmakuivattua kinkkua, taateleita ja paloiteltuja hedelmiä.
Kommentoi