Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstötReseptin takana bloggaaja

Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstöt

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstöt ovat mainio alkupala juhalpöytään tai illanistujaisiin. Näyttävä kranssi sopii niin pikkujoulukemuihin kuin joulupöytään. Resepti: Kalaasi-blogi.

    Ainekset

    4 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1–2
     
    appelsiinia
    tai

    Marinadi

    3/4 dl
     
    appelsiininmehua
    tai
    3/4 dl
     
    rypsiöljyä
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 tl
     
    appelsiininkuorisuikaleita
    tai
    1 rkl
     
    rosmariinia hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Kastike

    1 prk (150 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    appelsiininmehua
    tai
    2 tl
     
    sinappia
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    appelsiininkuorisuikaleita
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    2 tl
     
    rosmariinia hienonnettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

    1/2 ps (à 120 g)
     
    tai
    pala
     
    purjoa viipaleina
    tai
     
    rosmariininoksia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 240 kJ / 296 kcal
    Rasva
    18,7 g
    josta tyydyttynyttä
    4 g
    Hiilihydraatit
    18,4 g
    josta sokereita
    11,6 g
    Proteiini
    13 g
    Suola
    3,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata katkaravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan ja poista niistä kuoret.

    Pese appelsiinit huolellisesti. Veistele appelsiineista kuorimaveitsellä ohuita kuorisuikaleita. Purista appelsiineista mehut kippoon. Tarvitset appelsiininkuorisuikaleita ja -mehua marinadiin ja kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

    Sekoita marinadin ainekset. Laita katkaravunpyrstöt marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.

    Sekoita kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

    Valuta katkaravut marinadistaan. Paista katkaravunpyrstöjä molemmin puolin parin minuutin ajan kuumalla pinnoitetulla pannulla, kunnes ne ovat kypsiä.

    Asettele tarjoiluvadille kranssin muotoon crostineja, sivele niille hieman kastiketta. Asettele ravun pyrstöt niiden päälle. Koristele purjolla, rosmariinilla ja appelsiinipaloilla. Laita loppu kastike kippoon kranssin keskelle.

    Vinkki! Voit tehdä kranssin myös Pirkka Parhaat kypsistä jättikatkaravunpyrstöistä. Marinoi kypsiä rapuja jääkaapissa pari tuntia ja paista pannulla vain noin 30 sekuntia/puoli. Crostineja voit myös valmistaa itse! Leikkaa kuivahtaneesta patongista viipaleita ja paahda ne kevyesti pannulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Järvikylä rosmariini rkk FI
      Hinta 4,99/kpl
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste
      Hinta 9,95/kpl
      24,87/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka Valkosipuli-persiljacrostini 120 g
      Hinta 2,25/kpl
      18,75/kg
    • Pirkka appelsiini
      Hinta n. 0,21/kpl
      0,79/kg
    • Purjo Suomi
      Hinta n. 0,80/kpl
      3,19/kg
    • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Rosmariini ruukku Suomi
      Hinta 5,49/kpl
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka sinappi mieto 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Meira perinteinen sinappi 950g
      Hinta 4,25/kpl
      4,47/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Pirkka juokseva hunaja 500g
      Hinta 4,69/kpl
      9,38/kg
    • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
      Hinta 5,09/kpl
      14,54/kg
    • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      4,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (66 arviota)

    • Ninni
      10 kuukautta sitten
      Hei, Syödäänkö jättikatkaravut lämpiminä vai onko ne tarkoitus syödä huoneenlämpöisinä?
    • Hanna
      2 vuotta sitten
      Ihan mielettömän hyvää!