Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstöt
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
1–2 | appelsiinia tai |
Marinadi | |
---|---|
3/4 dl | appelsiininmehua tai |
3/4 dl | rypsiöljyä tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 tl | appelsiininkuorisuikaleita tai |
1 rkl | rosmariinia hienonnettuna tai |
1 rkl | tai |
1 tl | suolaa tai |
Kastike | |
1 prk (150 g) | tai |
2 rkl | appelsiininmehua tai |
2 tl | sinappia tai |
1 tl | tai |
1 tl | appelsiininkuorisuikaleita tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
2 tl | rosmariinia hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
1/2 ps (à 120 g) | tai |
pala | purjoa viipaleina tai |
rosmariininoksia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 240 kJ / 296 kcal |
Rasva | 18,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4 g |
Hiilihydraatit | 18,4 g |
josta sokereita | 11,6 g |
Proteiini | 13 g |
Suola | 3,1 g |
Valmistus
Sulata katkaravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan ja poista niistä kuoret.
Pese appelsiinit huolellisesti. Veistele appelsiineista kuorimaveitsellä ohuita kuorisuikaleita. Purista appelsiineista mehut kippoon. Tarvitset appelsiininkuorisuikaleita ja -mehua marinadiin ja kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Sekoita marinadin ainekset. Laita katkaravunpyrstöt marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
Sekoita kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
Valuta katkaravut marinadistaan. Paista katkaravunpyrstöjä molemmin puolin parin minuutin ajan kuumalla pinnoitetulla pannulla, kunnes ne ovat kypsiä.
Asettele tarjoiluvadille kranssin muotoon crostineja, sivele niille hieman kastiketta. Asettele ravun pyrstöt niiden päälle. Koristele purjolla, rosmariinilla ja appelsiinipaloilla. Laita loppu kastike kippoon kranssin keskelle.
Vinkki! Voit tehdä kranssin myös Pirkka Parhaat kypsistä jättikatkaravunpyrstöistä. Marinoi kypsiä rapuja jääkaapissa pari tuntia ja paista pannulla vain noin 30 sekuntia/puoli. Crostineja voit myös valmistaa itse! Leikkaa kuivahtaneesta patongista viipaleita ja paahda ne kevyesti pannulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakasteHinta 9,95/kpl24,87/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Pirkka Valkosipuli-persiljacrostini 120 gHinta 2,25/kpl18,75/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Meira perinteinen sinappi 950gHinta 4,25/kpl4,47/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(110 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,1(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- yli 60 min4,1(35 arviota)
- yli 60 min3,5(51 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
Arvostele resepti
- Ninni10 kuukautta sittenHei, Syödäänk ö jättikatkaravut lämpiminä vai onko ne tarkoitus syödä huoneenlämpöisinä?
- Hanna2 vuotta sittenIhan mielettömän hyvää!