Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Vuohenjuusto-oliivihyytelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuusto-oliivihyytelö

Tarjoa vuohenjuusto-oliivihyytelö noutopöydässä tai paahdettujen ruisleipäkolmioiden kera alkupalana.

Ainekset

10 annosta
    • pala(50 g)purjoa
    • 1prk(240 g)paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
    • 4liivatelehteä
    • 2dlkermaviiliä
    • 1prk(2 1/2 dl)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlbasilikaa
    • 1/4dlkiehuvaa vettä

Koristeeksi

    • oliiveja
    • keltaisia kirsikkatomaatteja
    • tilliä
    • basilikanlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi. Hienonna purjo hienoksi. Pehmitä silppua mikrossa (650 w) tiiviin kannen alla noin minuutti. Hienonna valutetut oliivit monitoimikoneessa. Jätä muutama kokonainen koristeeksi.
  2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita vuohenjuusto, oliivit, purjo, kermaviili ja ranskankerma keskenään. Mausta pippurilla ja basilikalla.
  3. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana vuohenjuustoseokseen.
  4. Kostuta suorakaiteen muotoinen, pohjastaan noin 16 cm pituinen vuoka kylmällä vedellä. Kaada hyytelö vuokaan, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna hyytyä viileässä yön yli.
  5. Kostuta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja irrota reunat veitsellä. Kumoa hyytelö tarjoiluastiaan. Koristele oliiveilla, tillillä ja tarjoiluvati basilikan lehdillä, keltaisilla kirsikkatomaateilla. Tarjoa noutopöydässä tai paahdettujen ruisleipäkolmioiden kera alkupalana.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille5 arvostelua