Peltipulla
Helppo peltipulla valmistuu pikapullataikinasta. Marjasilmät ja suolakinuskikuorrutus viimeistelevät pullan. Noin 0,40€/annos*
15 annosta30 - 60 min
Ainekset
15 annosta
Pikapullataikina
- 2kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta mietoa maitorahkaa
- 5dlvehnäjauhoja
- 1rklleivinjauhetta
Tuorejuustotäyte
- 1rs(200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
- 2rkltomusokeria
- 1kananmuna
Lisäksi
- 1dlpuolukoita (tuoreita tai pakaste)
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
Suolakinuskikuorrute
- 1dlfariinisokeria
- 50glaktoositonta voita
- 1 1/2dltomusokeria
- 1/2tlhienoa merisuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin tuorejuustotäyte sekoittamalla tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 22 x 34 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Vuon sijaan voit levittää taikinan myös pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy munalla.
- Painele pullalevyyn sormin pienet syvennykset (3 x 5 syvennystä), yhteensä 15 syvennystä. Laita syvennyksiin tuorejuustotäytettä ja painele päälle puolukoita.
- Ripottele pullalevyn päälle raesokeria.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parin minuutin ajan. Siirrä kattila liedeltä, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Raidoita pullalevy suolakinuskikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi hyvä ohje
Niin todella 15min ei riitä lisäsin vielä 10min oli kypsä!
Kokeilija, kuten olitkin havainnut, paistoaika voi vaihdella uunin tehokkuudesta riippuen. Palautteesi välittyy K-Koekeittiölle.
Jos haluaa tehdä koko uunipellillisen niin onko kaksinkertainen taikina sopiva?
Maricake, kyllä, kaksinkertaisesta taikinasta tulee noin uunipellillinen peltipullaa.
Paistoaikaan lisäsin suosiolla 10 minuuttia, koska vartin jälkeen uunissa oli pelkkää raakaa taikinaa. Eli paistoaika 25 minuuttia ja isosta kananmunasta riitti sekä voiteluun että loput täytteeseen - näin ei tuullut edes ruokahävikkiä.
Taikina hämmensi kun se muuttui ihan ykskaks pullaksi... !!! Täyte meni pieleen ison kananmunan takia... oli ihan löysää velliä, luultavasti kiinteämpi koostumus oli tarkoitus. Vahingossa laitoin 1tl leivinjauhetta mutta mielestäni ei haitannut ja lopputulos hyvä, maistui jopa pullalta. Kokeilen toistekin.
Tarkistakaa Peltipullan ohjetta! 15 min ei riitä ja selittäkää tarkemmin rahkan levitys.
Moikka, minua epäilyttää tuo puolukoiden määrä. Kuvassa näyttäisi olevan paljon enemmän. Riittääkö 1 DL?
Terhies, pulla on testattu reseptin mukaan eli desi puolukoita riittää.
Tuleeko peltipullataikinaan tosiaankin 1 ruokalusikallinen vaniljasokeria ja leivinjauhetta?
Liisa, kyllä, peltipullaan on tarkoitus laittaa reseptin mukaan ruokalusikallinen vaniljasokeria ja leivinjauhetta.
Tuorejuustotäytettä jäi paljon yli. Kannattaa suurentaa taikinapohjaa ainakin 5 kolon verran.