PeltipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltipulla

Helppo peltipulla valmistuu pikapullataikinasta. Marjasilmät ja suolakinuskikuorrutus viimeistelevät pullan. Noin 0,40€/annos*

  • 15 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

15 annosta

Pikapullataikina

Tuorejuustotäyte

    • 1rs(200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 2rkltomusokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1kananmuna

Lisäksi

    • 1dlpuolukoita (tuoreita tai pakaste)

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Suolakinuskikuorrute

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin tuorejuustotäyte sekoittamalla tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään tasaiseksi seokseksi.
  2. Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 22 x 34 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Vuon sijaan voit levittää taikinan myös pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy munalla.
  4. Painele pullalevyyn sormin pienet syvennykset (3 x 5 syvennystä), yhteensä 15 syvennystä. Laita syvennyksiin tuorejuustotäytettä ja painele päälle puolukoita.
  5. Ripottele pullalevyn päälle raesokeria.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrutus. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parin minuutin ajan. Siirrä kattila liedeltä, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Raidoita pullalevy suolakinuskikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua
  • Maricake8.11.2018

    Jos haluaa tehdä koko uunipellillisen niin onko kaksinkertainen taikina sopiva?

  • K-Kuluttajapalvelu8.11.2018

    Maricake, kyllä, kaksinkertaisesta taikinasta tulee noin uunipellillinen peltipullaa.

  • Kirschikka4.11.2018

    Paistoaikaan lisäsin suosiolla 10 minuuttia, koska vartin jälkeen uunissa oli pelkkää raakaa taikinaa. Eli paistoaika 25 minuuttia ja isosta kananmunasta riitti sekä voiteluun että loput täytteeseen - näin ei tuullut edes ruokahävikkiä.

  • Pullahiiri20.10.2018

    Taikina hämmensi kun se muuttui ihan ykskaks pullaksi... !!! Täyte meni pieleen ison kananmunan takia... oli ihan löysää velliä, luultavasti kiinteämpi koostumus oli tarkoitus. Vahingossa laitoin 1tl leivinjauhetta mutta mielestäni ei haitannut ja lopputulos hyvä, maistui jopa pullalta. Kokeilen toistekin.

  • Kiska8.9.2018

    Tarkistakaa Peltipullan ohjetta! 15 min ei riitä ja selittäkää tarkemmin rahkan levitys.

  • Terhies7.9.2018

    Moikka, minua epäilyttää tuo puolukoiden määrä. Kuvassa näyttäisi olevan paljon enemmän. Riittääkö 1 DL?

  • K-Kuluttajapalvelu7.9.2018

    Terhies, pulla on testattu reseptin mukaan eli desi puolukoita riittää.

  • Liisa5.9.2018

    Tuleeko peltipullataikinaan tosiaankin 1 ruokalusikallinen vaniljasokeria ja leivinjauhetta?

  • K-Kuluttajapalvelu5.9.2018

    Liisa, kyllä, peltipullaan on tarkoitus laittaa reseptin mukaan ruokalusikallinen vaniljasokeria ja leivinjauhetta.

  • Mari3.9.2018

    Tuorejuustotäytettä jäi paljon yli. Kannattaa suurentaa taikinapohjaa ainakin 5 kolon verran.