• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MokkapalakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mokkapalakakku

Myyjäisten klassikkoherkusta voi tehdä myös näyttävän kakun. Tässä mehevässä kakussa on kinuskitäyte.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja

Kinuskitäyte

    • 2dlsokeria
    • 1/2dlvettä
    • 100gvähäsuolaista laktoositonta voita
    • 1 1/2pkt(à 200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa, laktoositon

Kostutukseen

    • 1dlvahvaa kahvia

Kuorrutus

Lisäksi

    • nonparelleja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää kahvi ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita voi-kahvi-seos joukkoon tasaisesti, mutta liikaa sekoittamatta, jotta taikinan kuohkeus ei häviä.
  2. Levitä takina uunipellille (noin 30 x 30 cm) ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä rauhassa huoneenlämpöiseksi, leikkaa epätasaiset reunat pois ja jaa pohja kolmeen yhtä suureen palaan. Pinoa palat (leivinpaperia väliin), kelmuta ja laita jääkaappiin tunniksi.
  3. Valmista kinuskitäyte. Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Anna sokerin kiehua kovalla lämmöllä ilman sekoittamista. Kun sokeri alkaa tummua vaalean pronssin väriseksi, lisää kerma voimakkaasti vispaten. HUOM! Älä anna sokerin tummua liikaa, sillä ruskettuminen tapahtuu muutamassa sekunnissa, kun sokeri alkaa saada väriä. Lisää voi ja kiehauta kinuskia muutama minuutti. Anna kinuskin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaappikylmäksi. Lisää jähmettyneeseen kinuskiin tuorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen suolaamaton voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja todella vahva kahvi keskenään.
  5. Kokoa kakku. Aseta tarjoiluastialle yksi pohjapala paistopinta ylöspäin. Kostuta pohja reilulla määrällä kahvia. Pursota pohjan päälle puolet kinuskitäytteestä, pieniä ruusukkeita tai palloja vieri viereen. Lisää kinuskin päälle toinen pohja, paistopinta ylöspäin ja kostuta reilusti. Lisää toinen kerros kinuskitäytettä ja lopuksi kolmas pohja. Kostuta hyvin. Pursota lopuksi kerros kaakaokuorrutetta kakun päälle ja koristele kakku nonparelleilla. Laita kakku kylmään tunniksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua