• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nenäpäivän mokkapalat

Tuunaa helpot mokkapalat nenäpäivään sopiviksi. Katso videolta myös millaiset mokkapalat Diandra leipoo!
Nenäpäivän mokkapalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min
  • 329 kcal / 100 g

Ainekset

1 pellillinen

Pohja

Kuorrutus

Koristeeksi

    • Dr. Oetker sokerimassoja (punaista,
    • mustaa ja valkoista)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon tai kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu- ja vanilliinisokeri sekä kaakaojauhe. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Leikkaa mokkapalat annospaloiksi. Voit myös halutessasi ottaa levystä muotilla pyöreitä leivoksia.
  5. Valmista sokerimassasta erilaisia nenäpäivän neniä. Pyöritä punaisesta massasta palloja ja litistä ne ympyröiksi. Koristele punaiset nenät naamoiksi mustan ja valkoisen sokerimassan avulla. Nosta naamat koristeeksi mokkapalojen päälle.

Ravintosisältö per 100 g

  • 329 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia4,33 g
  • Hiilihydraatteja47,8 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11