Halkaistut uuniperunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Tiesitkö, että voit paahtaa uuniperunat myös puolikkaina? Halkaistut uuniperunat täytetään karamellisoidulla punasipulilla, pekonilla ja kermaviilikastikkeella.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (150 g) | tai |
1 ps (1 kg) | tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Karamellisoitu punasipuli | |
---|---|
4 (400 g) | punasipulia tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
2 rkl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
(vettä) tai | |
Kermaviilikastike | |
1 prk (200 g) | tai |
1 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 662 kJ / 159 kcal |
Rasva | 7,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 18 g |
josta sokereita | 5,3 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Aseta pekonit pellille leivinpaperin päälle ja laita pelti kylmään uuniin. Säädä uuni 200 asteeseen ja paista pekoneita 15–20 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, etteivät pekonit pala. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Hienonna kypsä pekoni pienemmiksi paloiksi.
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pituussuunnassa. Aseta puolikkaat perunat pellille leivinpaperin päälle. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät ja ne saavat hieman väriä.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää balsamiviinietikka ja sokeri. Jatka paistamista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat pehmenneet kunnolla ja muuttuneet tahmeiksi. Jos haluat nopeuttaa prosessia, voit lisätä loppuvaiheessa pannulle vettä 1 rkl kerrallaan. Aikaa sipuleiden karamellisoitumiseen kuluu noin puoli tuntia. Mausta lopuksi suolalla.
Tarjoa paahdetut perunat karamellisoidun punasipulin, pekonin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- Snellman Kunnon pekoni 150gEtuhinta 1,49/kpl9,93/kgnorm. 3,09/kpl (20,60/kg)
- UuniperunaHinta 1,99/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Punasipuli 500g Suomi 2lkHinta 1,10/kpl2,20/kg
- Punasipuli 500g luomuHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- alle 30 min3,6(98 arviota)
- alle 15 min2,9(24 arviota)
- alle 30 min4,0(42 arviota)
- yli 60 min3,7(75 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- alle 30 min3,6(74 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (38 arviota)
- Kokki 31 vuosi sittenTosi hyvää! Lisäsin kermaviilikastikkeeseen valkosipulia. Karamellisoidut punasipulit tein sokerin sijaan hunajalla.
- Kokkikokelas2 vuotta sittenOikein hyvää! Kiitos reseptistä :)
- Ilkka testaa2 vuotta sittenErittäin hyvä!