Kanaleikkeet ja paahdettu romanesco
Paahda sitruunaista romanescoa uunissa ja tarjoa kanaleikkeiden kaverina. Dippinä maistuu caesarsalaattikastike. Noin 2,85€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2(800 g)romanescoa tai (vihreää) kukkakaalia
- 2rkloliiviöljyä
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunan kuorta raastettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Lisäksi
- 1pkt(600 g)Kariniemen Kananpojan leivitettyjä minuuttipihvejä
- sitruunalohkoja
- Pirkka caesarsalaattikastiketta
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo kaalit ja irrottele nuput. Leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.
- Levitä kaalit pellille. Valuta päälle öljyä sekä sitruunanmehua ja -kuorta ja ripottele pinnalle mausteet. Kääntele, jotta öljy ja mausteet levittyvät tasaisesti.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kaalit saavat jäädä hieman napakoiksi.
- Paista leikkeet pakkauksen ohjeen mukaan miedolla lämmöllä öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kana kypsää. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja ja kaalien dippinä caesarkastiketta.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat
Kommentoi
Hei Alex ! Olen vihannesviljelijä ja viljelyksillämme kasvaa myös värillisiä kukkakaaleja.Kiitos kun olette ohjelmissanne kokkailleet myös näistä erikoisimmista kasviksista ruokia.Mutta juttu on niin että nämä värilliset kukkakaalit eivät ole värjättyjä vaan ihan oikeasti kasvavat tämän värisinä.Siinä on sellainen asia että toiset ihmiset karsastavat näitä värillisiä juuri sen takia kun he ajattelevat niiden olevan jollain värjättyjä.Sama ongelma on vähän romanescun kanssa kun luullaan etttä se on koriste kun on niin kaunis.Kiitos kuitenkin resepteistä.Jatkakaa hyvää ohjelmaa!