Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Kanaleikkeet ja paahdettu romanescoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kanaleikkeet ja paahdettu romanesco

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Paahda sitruunaista romanescoa uunissa ja tarjoa kanaleikkeiden kaverina. Dippinä maistuu caesarsalaattikastike.

    Ainekset

    4 annosta
    2 (800 g)
     
    romanescoa tai (vihreää) kukkakaalia
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

    1 pkt (600 g)
     
    tai
     
    sitruunalohkoja
    tai
     
    Pirkka caesarsalaattikastiketta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    330 kJ / 79 kcal
    Rasva
    2,5 g
    josta tyydyttynyttä
    0,4 g
    Hiilihydraatit
    4,8 g
    josta sokereita
    1,4 g
    Proteiini
    8,5 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Huuhdo kaalit ja irrottele nuput. Leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.

    Levitä kaalit pellille. Valuta päälle öljyä sekä sitruunanmehua ja -kuorta ja ripottele pinnalle mausteet. Kääntele, jotta öljy ja mausteet levittyvät tasaisesti.

    Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kaalit saavat jäädä hieman napakoiksi.

    Paista leikkeet pakkauksen ohjeen mukaan miedolla lämmöllä öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kana kypsää. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja ja kaalien dippinä caesarkastiketta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi leivitetty 600g
      Etuhinta 9,69/kpl
      16,15/kg
      norm. 10,95/kpl (18,25/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (9 arviota)

    • Martta
      3 vuotta sitten
      Hei Alex ! Olen vihannesviljelijä ja viljelyksillämme kasvaa myös värillisiä kukkakaaleja.Kiitos kun olette ohjelmissanne kokkailleet myös näistä erikoisimmista kasviksista ruokia.Mutta juttu on niin että nämä värilliset kukkakaalit eivät ole värjättyjä vaan ihan oikeasti kasvavat tämän värisinä.Siinä on sellainen asia että toiset ihmiset karsastavat näitä värillisiä juuri sen takia kun he ajattelevat niiden olevan jollain värjättyjä.Sama ongelma on vähän romanescun kanssa kun luullaan etttä se on koriste kun on niin kaunis.Kiitos kuitenkin resepteistä.Jatkakaa hyvää ohjelmaa!