Kokonaisena paahdettu kukkakaaliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kokonaisena paahdettu kukkakaali on todella herkullinen. Paahdettu kukkakaali taipuu moneen, sillä voit maustaa sen haluamallasi tavalla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 800 g)
 
kukkakaali
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
342 kJ / 82 kcal
Rasva
6,7 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
2,4 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
2 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele valurautapannu tai uunivuoka ja nosta kukkakaali pannulle (voit myös paahtaa kukkakaalin pellillä leivinpaperin päällä).

Kuori ja viipaloi valkosipuli. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne.

Mittaa oliiviöljy pieneen kattilaan ja lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Siivilöi valkosipulit pois öljystä. Sekoita öljyyn timjami, suola ja mustapippuri.

Sivele maustettu öljy kukkakaalin pintaan. Jätä osa öljystä myöhempää valelua varten.

Paahda kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Valele kukkakaalin pintaan muutaman kerran oliiviöljyä. Kokeile kypsyyttä haarukalla ja tarjoa paahdettu kukkakaali lisäkkeenä tai pääruokana.

Huom! Voit sivellä kukkakaalin pintaan myös haluamaasi maustetahnaa tai -kastiketta (esim. pestoa tai harissaa). Tarkkaile uunia paiston aikana, jotta kukkakaali ei pääse palamaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (100 arviota)

  • Dfingers
    9 kuukautta sitten
    Erinomainen!
  • Voudis
    1 vuosi sitten
    Onko ohjetta, miten tehdään AirFryerissä? Tulee siinä varmaan nopeammin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Voudis, resepti on testattu K-Koekeittiöllä uunissa. Emme valitettavasti ole testanneet ohjetta AirFryerilla.
  • KIPSU
    2 vuotta sitten
    Mistähän johtui että juustokastike juoksettui uunissa, vaikka tehty ohjeiden mukaisesti?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    KIPSU, resepti ei sisällä juustokastiketta.
  • eden
    3 vuotta sitten
    tosi hyvä! riitti hyvin tunti pienehköön kukkakaaliin.
  • Kukkakaali
    5 vuotta sitten
    Saat nopeasti valmista kun kysytä ensin kukkansakin mikrossa 10-15 min koosta riippuen. Sitten uuniin! MasterChef ohje.
  • mikko
    5 vuotta sitten
    mitä tuolla voilla tehdään tässä reseptissä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Mikko, voi käytetään valurautapannun tai uunivuoan voiteluun.
  • al denten ystävä
    6 vuotta sitten
    Kukkakaali ei välttämättä kypsy tunnissa. Se pitäisi luultavasti höyryttää puolikypsäksi ennen paahtamista.
  • Omaishoitaja
    6 vuotta sitten
    Paahdoin kukkakaalin reseptin mukaan. Halusin päästä helpolla tänään, ja kiehautin Knorrin pussikeiton, Swiss Cheese Soup. Lisäsin kukkakaalin palasina siihen, ja että oli hyvää. Suosittelen!