• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kokonaisena paahdettu kukkakaaliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on todella herkullinen. Paahdettu kukkakaali taipuu moneen, sillä voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Noin 0,85€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 800 g)kukkakaali
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1tltimjamia hienonnettuna
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1-2rklvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele valurautapannu tai uunivuoka ja nosta kukkakaali pannulle (voit myös paahtaa kukkakaalin pellillä leivinpaperin päällä).
  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne.
  3. Mittaa oliiviöljy pieneen kattilaan ja lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Siivilöi valkosipulit pois öljystä. Sekoita öljyyn timjami, suola ja mustapippuri.
  4. Sivele maustettu öljy kukkakaalin pintaan. Jätä osa öljystä myöhempää valelua varten.
  5. Paahda kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Valele kukkakaalin pintaan muutaman kerran oliiviöljyä. Kokeile kypsyyttä haarukalla ja tarjoa paahdettu kukkakaali lisäkkeenä tai pääruokana.

Tiesitkö että...

Huom! Voit sivellä kukkakaalin pintaan myös haluamaasi maustetahnaa tai -kastiketta (esim. pestoa tai harissaa). Tarkkaile uunia paiston aikana, jotta kukkakaali ei pääse palamaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 42 arvostelua
  • al denten ystävä18.1.2018

    Kukkakaali ei välttämättä kypsy tunnissa. Se pitäisi luultavasti höyryttää puolikypsäksi ennen paahtamista.

  • Omaishoitaja17.8.2017

    Paahdoin kukkakaalin reseptin mukaan. Halusin päästä helpolla tänään, ja kiehautin Knorrin pussikeiton, Swiss Cheese Soup. Lisäsin kukkakaalin palasina siihen, ja että oli hyvää. Suosittelen!