Kanapastavuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tomaattisessa kanapastavuoassa on välimerellisiä makuja - kesäkurpitsaa, paprikaa, punasipulia ja fetajuustoa. Helpossa vuoassa pastoja ei tarvitse edes keittää!
Ainekset
6 annosta
1 pkt (450 g) | tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
3/4 tl | mustapippuria tai |
1/2 pientä (250 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 (170 g) | keltainen tai punainen paprika tai |
1 (125 g) | punasipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | pizzamaustetta tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 tlk (500 g) | tai |
3 dl | vettä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
8 dl (350 g) | tai |
1 pkt (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 630 kJ / 150 kcal |
Rasva | 5 g |
Hiilihydraatit | 16 g |
Proteiini | 9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Paista kanat muutamassa erässä öljyssä pannulla. Mausta ne suolalla (1/2 tl) ja pippurilla. Siirrä sivuun.
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuutioi paprika ja hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää muut kasvikset ja paista, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää pannulle kanat ja mausta pizzamausteella paprikajauheella ja lopulla suolalla (1/2 tl).
Lisää joukkoon tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä (3 dl) ja lisää pannulle. Lisää myös ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Levitä pasta laakeaan vuokaan ja sekoita joukkoon kastike. Murenna puolet fetasta vuoan joukkoon ja ripottele loput pinnalle.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,0(24 arvostelua)
- 30 - 60 min2,8(90 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(82 arvostelua)
- yli 60 min4,0(25 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(116 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(325 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(411 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(140 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (316 arvostelua)
- Qaty2 kuukautta sittenHyvä, maukas ja nopea ruoka. Sekoitan paiston puolivälissä, niin ei jää päällimmäiset pastat ihan niin kuiviksi. Samalla voi arvioida, täytyykö lisätä nestettä. Rapsakat gnocchit valmiin ruuan päällä ovat hyviä!
- Iida6 kuukautta sittenTodella kuiva vuokaresepti. Pasta kumminkin kypsyi.
- Ketä1 vuosi sittenKeitin 5dl pastaa kanaliemikuution kanssa ja laitoin vain 1dl vettä tomaattimurskan mukaan. Oikein hyvä lopputulos. Suolakurkku toimisi tässä myös erinomaisesti.
- Kokkikakkonen1 vuosi sittenKuivaa. Pasta ei kypsynyt.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKotikakkonen, jos pasta tuntuu liian kuivalta tai raaalta, voi vuokaan lisätä hiukan vettä ja jatkaa kypsennystä hiukan pidempään.
- Soppailija1 vuosi sittenMauton
- Tuomas1 vuosi sittenPieni oikotie onneen on tässä(kin) reseptissä se kun käyttää yrttitomaattimurskaa tavallisen sijaan. Muutenkin soossi kannattaa maustaa snadisti överisti koska pasta ja kasvisten paljous imee makuja paljon itseensä.
- Fillaroija2 vuotta sittenMainio resepti, helppotekoinen ja maukas. Muutama pasta kuivui pinnalla, mutta olisi ehkä pitänyt laittaa vettä ihan ohjeen mukaan eikä vaan arviolta.
- Tapio Ruhanen2 vuotta sittenOisko mitään jos tekis lasagne tyylisen valkokastikkeen tälle kanapastavuoalle?
- Pipsa2 vuotta sittenKeitetäänkö pasta ennen vuokaan/uuniin laittamista?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPipsa, pastaa ei tarvitse keittää ennen vuokaan laittamista.
- LN2 vuotta sittenHyvää! Kasvisten määrästä plussaa. Koin nesteen määrän riittäväksi, pasta kypsyi hyvin ja vuoka jäi mukavan meheväksi.
- SKK2 vuotta sittenKaipaa lisää nestettä. Laitettiin loppu vaiheessa kuuma vettä n. 2dl. Ohjeessa ei lue, että keitä pasta ensin. Eli raakana laitettiin vuoan pohjalle.
- Jykä2 vuotta sittenIhan ok. Aika tiukka liemi, vähän kuivakkaa. Jos mehevämpää haluaa, lisää nesteitä. Laitoin kanalientä lisäksi.