Kanapastavuoka
Tomaattisessa kanapastavuoassa on välimerellisiä makuja - kesäkurpitsaa, paprikaa, punasipulia ja fetajuustoa. Helpossa vuoassa pastoja ei tarvitse edes keittää! Noin 1,90€/annos.*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1-2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 3/4tlmustapippuria
- 1/2(250 g) pientäkesäkurpitsaa
- 1(170 g)keltainen tai punainen paprika
- 1(125 g)punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklpizzamaustetta
- 1tlpaprikajauhetta
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 3dlvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 8dl(350 g)Pirkka gnocchi -pastaa
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Paista kanat muutamassa erässä öljyssä pannulla. Mausta ne suolalla (1/2 tl) ja pippurilla. Siirrä sivuun.
- Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuutioi paprika ja hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipuli.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää muut kasvikset ja paista, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää pannulle kanat ja mausta pizzamausteella paprikajauheella ja lopulla suolalla (1/2 tl).
- Lisää joukkoon tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä (3 dl) ja lisää pannulle. Lisää myös ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Levitä pasta laakeaan vuokaan ja sekoita joukkoon kastike. Murenna puolet fetasta vuoan joukkoon ja ripottele loput pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
Keitin 5dl pastaa kanaliemikuution kanssa ja laitoin vain 1dl vettä tomaattimurskan mukaan. Oikein hyvä lopputulos. Suolakurkku toimisi tässä myös erinomaisesti.
Kuivaa. Pasta ei kypsynyt.
Kotikakkonen, jos pasta tuntuu liian kuivalta tai raaalta, voi vuokaan lisätä hiukan vettä ja jatkaa kypsennystä hiukan pidempään.
Mauton
Pieni oikotie onneen on tässä(kin) reseptissä se kun käyttää yrttitomaattimurskaa tavallisen sijaan. Muutenkin soossi kannattaa maustaa snadisti överisti koska pasta ja kasvisten paljous imee makuja paljon itseensä.
Mainio resepti, helppotekoinen ja maukas. Muutama pasta kuivui pinnalla, mutta olisi ehkä pitänyt laittaa vettä ihan ohjeen mukaan eikä vaan arviolta.
Oisko mitään jos tekis lasagne tyylisen valkokastikkeen tälle kanapastavuoalle?
Keitetäänkö pasta ennen vuokaan/uuniin laittamista?
Pipsa, pastaa ei tarvitse keittää ennen vuokaan laittamista.
Hyvää! Kasvisten määrästä plussaa. Koin nesteen määrän riittäväksi, pasta kypsyi hyvin ja vuoka jäi mukavan meheväksi.
Kaipaa lisää nestettä. Laitettiin loppu vaiheessa kuuma vettä n. 2dl. Ohjeessa ei lue, että keitä pasta ensin. Eli raakana laitettiin vuoan pohjalle.
Ihan ok. Aika tiukka liemi, vähän kuivakkaa. Jos mehevämpää haluaa, lisää nesteitä. Laitoin kanalientä lisäksi.