Sitruksinen kanapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruksinen kanapata

Broilerinfileet muhivat maukkaiksi raikkaan sitruunaisessa tomaattikastikkeessa. Feta ja oliivit viimeistelevät välimerellisen kanaruoan. Noin 2,70€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(760 g)Kariniemen kananpojan minuuttipihvejä, appelsiini-pippuri
    • 1(80 g)sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
    • 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
    • 3/4dlappelsiininmehua
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2-3rklrypsiöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota minuuttipihvit lämpenemään huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese sitrukset ja raasta niiden kuoret ohuelti hienoksi raasteeksi. Purista sitruksista myös tarvittava määrä mehua.
  3. Ruskista minuuttipihvit isolla paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä ruskistetut fileet sivuun.
  4. Kuullota sipuleita pari minuuttia tilkassa öljyä isolla paistinpannulla. Lisää tomaattimurska, sitrusten kuoret ja mehut sekä suola, sokeri ja pippuri. Anna kastikkeen hautua liedellä noin 5 minuuttia.
  5. Siirrä fileet kastikkeeseen ja anna hautua kannella peitettynä noin 5 minuuttia.
  6. Murustele feta ja ripottele oliivit ruoan päälle. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 68 arvostelua