Sitruksinen kanapata
Broilerinfileet muhivat maukkaiksi raikkaan sitruunaisessa tomaattikastikkeessa. Feta ja oliivit viimeistelevät välimerellisen kanaruoan. Noin 2,70€/annos.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(760 g)Kariniemen kananpojan minuuttipihvejä, miedosti suolattu
- 1(80 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
- 3/4dlappelsiininmehua
- 2rklsitruunanmehua
- 2-3rklrypsiöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1tlsuolaa
- 1tlsokeria
- n. 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1ruukkulehtipersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota minuuttipihvit lämpenemään huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese sitrukset ja raasta niiden kuoret ohuelti hienoksi raasteeksi. Purista sitruksista myös tarvittava määrä mehua.
- Ruskista minuuttipihvit isolla paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä ruskistetut fileet sivuun.
- Kuullota sipuleita pari minuuttia tilkassa öljyä isolla paistinpannulla. Lisää tomaattimurska, sitrusten kuoret ja mehut sekä suola, sokeri ja pippuri. Anna kastikkeen hautua liedellä noin 5 minuuttia.
- Siirrä fileet kastikkeeseen ja anna hautua kannella peitettynä noin 5 minuuttia.
- Murustele feta ja ripottele oliivit ruoan päälle. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai couscousin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo tehdä, tosi hyvää - kiitos!
Toimii hyvin kasvisversiona esim. Hälsan kök -soijafileepaloilla (pakaste)!
Maistui ja haisi oksennukselle... Ei jatkoon🙁