Täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat on täytetty tomaattisella jauhelihaseoksella, jonka voit halutessasi maustaa sinihomejuustolla. Noin 1,70€/annos.*
6 annosta30 - 60 min105 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 3pientä (900 g)kesäkurpitsaa
- 1(120 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- (100 gsinihomejuustoa)
- 3rklvehnäjauhoja
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska.
- Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10-15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
- Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 105 kcal438 kJ
- Proteiinia 6,38 g
- Hiilihydraatteja4,23 g
- Rasvaa6,91 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pitäisikö näitä itkettää ensin ennen kuin täytetään?
Jepu, kesäkurpitsaa ei tarvitse itkettää samalla tavalla kuin munakoisoa.
Kastikkeen mittasuhteet pielessä. Puolet jäi yli.
Kotikokki, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
Meni hermot kovertaa käyriä kesäkurpitsoja, joten kuutioin ne ja laitoin pellille sekä täyte siihen päälle. Onnistui myös näin oikein hyvin.
Tämä resepti on erinomainen! - Toimi mainiosti vegejauhiksella - Suosittelen kesäkurpitsoiden kovertamista omenaporalla, syntyvät pötköt on helppo pilkkoa - Ylijäänyt täyte on nautinnollista jatkojalostaa pastakastikkeeksi
Mukava ohje, mutta täytettä jää todella paljon yli.
tätä pitää tehdä ja kokkailija eiköhän ne mausteet ja suolat laiteta ihan oman maun mukaan muutenkin.
Hyvää on, kätevää kun on "salaatti" mukana ruoassa. Täytettä jää reippaasti yli, joten se kannattaa seuraavana päivänä käyttää vaikka pastakastikkeena.
Tarviiko sitä jauhelihaa tunkea joka paikkaan!?! Tekemättä jäi... :-(
Onko kalorit laskettu homejuuston kanssa vai ilman?
Kurnitsa, energiasisältö on laskettu ilman homejuustoa.
Todella hyvää. Oi nam.
Erittäin hyvää!!!
Viis kautta viis.
Oikein hyvää! Mausteita laitoin enemmän.
Erittäin hyviä, suosittelen!
Hyvää tuli. Tein isoista kesäkurpitsoista, joissa sisusta on vain "siemenmössöä", joten jätin täytteestä pois sen. Kurpitsojen pohjalle laitoin ihan ohuelti riisiä imemään kosteutta. vähän enemmänkin olisi voinut laittaa.
Muuten oikein mainio resepti, mutta ainakin omaan makuun 1/2 tl suolaa riittää.