Täytetyt kesäkurpitsat
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Täytetyt kesäkurpitsat on täytetty tomaattisella jauhelihaseoksella, jonka voit halutessasi maustaa sinihomejuustolla.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (400 g) | tai |
3 pientä (900 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(100 g | sinihomejuustoa) tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 358 kJ / 86 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 3,9 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 5,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska.
Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 0,82/kpl3,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinenHinta 3,09/kpl17,66/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka tomaattimurska 500 gHinta 0,69/kpl1,38/kg
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,45/kpl45,00/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,50/kpl1,99/kg
- Kesäkurpitsa luomu SuomiHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Pirkka sinihomejuusto 125g väh älaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Atria naudan jauheliha 1000g 17%Etuhinta 8,99/kpl8,99/kgnorm. 12,65/kpl
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Plussa-etu −24 %Mutti tomaattimurska 400gPlussa-kortillaEtuhinta 1,50/2 kpl1,88/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl
- Pirkka Parhaat pizzamauste 20g PizzanpaistajatHinta 2,19/kpl109,50/kg
- Santa Maria Pizzamauste 16gHinta 3,19/kpl199,38/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 3,15/kpl21,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min3,5(23 arviota)
- yli 60 min3,9(161 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- 30 - 60 min3,6(72 arviota)
- 30 - 60 min4,1(60 arviota)
- 30 - 60 min4,5(80 arviota)
- yli 60 min4,1(615 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (297 arviota)
- kotikokki20 päivää sittenTäyte riitti just kahteen isoon kesäkurpitsaan. Laitoin sinihomejuustoa ja vielä pinnalle parmesaania, todella hyvää! Menee jatkoon!
- Ninnu23 päivää sittenMyös cream fres sopii mainiosti, jauhelihan sekaan sekoitettuna😌
- Sini1 kuukausi sittenOli todella hyvää, maut balanssissa 👌😋 Täytettä riitti hyvin neljälle kokonaiselle kesäkurpitsalle.
- Manna1 kuukausi sittenTodella herkkua. Meille tullut tästä ihan vakio resepti. Nirsolle tyttärellekkin kelpaa.
- Kruunuvuokko1 kuukausi sittenHyvä ohje, jota voi muuttaa kunkin kokkaajan oman mieltymyksen mukaan. Täytettä jäi yli, mutta sen hyödyntäminen jatkossa ei ole lainkaan ongelma.
- Majli1 kuukausi sittenHyvää ja yllättävän helppoa. Erilaisilla täytteillä (savukala, sienet, feta) ohjetta voi virittää oman maun mukaan.
- Kesäkurpitsat omalta pihalta2 kuukautta sittenHyvää oli, jatkoon 🤗
- Kokkaaja3 kuukautta sittenAivan mainio ja helppo😋💕. Toimii myös ilman jauhelihaa valitsemalla esim. erilaisia sieniä, porkkanaraastetta ja paprikaa sekä yrttejä maun mukaan 👍
- Kurpitsapelti5 kuukautta sittenKastikkeen määrä oli juuri sopiva neljälle isommalle kesäkurpitsalle. Lisäsin hieman riisiä, fetaa ja paprikaa reseptiin, niin toimi hyvin! Meni kyllä pari pussia juustoraastetta kahdeksaan puolikkaaseen. Sisuksia jäi kyllä yli.
- Kesäkurpitsa1 vuosi sittenKastiketta tosiaan jää yli, mutta se menee oikein hyvin esim. pastan kans. Toinenkin ruoka samalla vaivalla!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJepu, kesäkurpitsaa ei tarvitse itkettää samalla tavalla kuin munakoisoa.
- Jepu2 vuotta sittenPitäisikö näitä itkettää ensin ennen kuin täytetään?
- Kotikokki2 vuotta sittenKastikkeen mittasuhteet pielessä. Puolet jäi yli.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKotikokki, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- Äkäinen keittäjä2 vuotta sittenMeni hermot kovertaa käyriä kesäkurpitsoja, joten kuutioin ne ja laitoin pellille sekä täyte siihen päälle. Onnistui myös näin oikein hyvin.
- Janne K.2 vuotta sittenTämä resepti on erinomainen! - Toimi mainiosti vegejauhiksella - Suosittelen kesäkurpitsoiden kovertamista omenaporalla, syntyvät pötköt on helppo pilkkoa - Ylijäänyt täyte on nautinnollista jatkojalostaa pastakastikkeeksi
- Lissu3 vuotta sittenMukava ohje, mutta täytettä jää todella paljon yli.
- tsubu4 vuotta sittentätä pitää tehdä ja kokkailija eiköhän ne mausteet ja suolat laiteta ihan oman maun mukaan muutenkin.
- Lavidaloca4 vuotta sittenHyvää on, kätevää kun on "salaatti" mukana ruoassa. Täytettä jää reippaasti yli, joten se kannattaa seuraavana päivänä käyttää vaikka pastakastikkeena.
- Jussi4 vuotta sittenTarviiko sitä jauhelihaa tunkea joka paikkaan!?! Tekemättä jäi... :-(
- Kurnitsa5 vuotta sittenOnko kalorit laskettu homejuuston kanssa vai ilman?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKurnitsa, energiasisältö on laskettu ilman homejuustoa.
- Q6 vuotta sittenTodella hyvää. Oi nam.
- Darius796 vuotta sittenErittäin hyvää!!!
- kala_926 vuotta sittenViis kautta viis.
- Koulun alkuun7 vuotta sittenOikein hyvää! Mausteita laitoin enemmän.
- kesäkurpitsa7 vuotta sittenErittäin hyviä, suosittelen!
- Kirsikka7 vuotta sittenHyvää tuli. Tein isoista kesäkurpitsoista, joissa sisusta on vain "siemenmössöä", joten jätin täytteestä pois sen. Kurpitsojen pohjalle laitoin ihan ohuelti riisiä imemään kosteutta. vähän enemmänkin olisi voinut laittaa.
- kokkailija7 vuotta sittenMuuten oikein mainio resepti, mutta ainakin omaan makuun 1/2 tl suolaa riittää.