Täytetyt kesäkurpitsat
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Täytetyt kesäkurpitsat ovat ihanan mehevä koko perheen arkiruoka, johon saa helposti upotettua isommankin määrän kesäkurpitsaa. Reseptillä on Sydänmerkki.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 3 pientä (900 g) kesäkurpitsaa
- 1 (120 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl Pirkka pizzamaustetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
- 1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia375 kJ / 90 kcal
- Rasva5,3 g
- josta tyydyttynyttä3 g
- Hiilihydraatit4,1 g
- josta sokereita2,3 g
- Proteiini6,2 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska.
- Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
- Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia tai riisiä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min3,7(117 arviota)
- yli 60 min3,9(126 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,5(29 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,1(64 arviota)
- 30 - 60 min4,0(115 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min2,9(12 arviota)
- yli 60 min4,1(715 arviota)
- 30 - 60 min4,0(98 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (446 arviota)
- Reseptin kokeilija1 kuukausi sittenLisäksi chilijauhetta, niin kyllä maistuu. Onnistui myös broilerisuikaleista.
- sepeteus2 kuukautta sittenMoi, tämä on hyvä resepti. 17 % naudan jauheliha ok. Hyvä tuo jauhon lisääminen kastikkeeseen, sen voi jättää myös pois, keliakia tai muista syistä.. Ei tarvitse valkokastiketta tehdä, helpottaa. Jos jää kastiketta: Voi laittaa leivän päälle kylmänä, tai esim. kastikkeena keitettyjen perunoiden lisänä.
- Pancake lover3 kuukautta sittenLisään n. 1dl punaisia linssejä (jotka korvaavat vehnäjauhot), kasvisliemikuution, ja muutamia pakastepinaattikuutioita. Nam! Tähän voisi hyvinkin lisätä myös esim. maissia, papuja, tai muita kasviksia.
- Lepe3 kuukautta sittenToimii hienosti myös soijarouhebolognesella jauhelihan sijaan!
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenkokeileva, ohjeen 6. kohdassa on kerrottu paistolämpötila ja -aika (paista 225 asteessa noin 15 minuuttia).
- kokeileva10 kuukautta sittenmiten kauan uunissa ja mikä lämpötila
- Siljuska11 kuukautta sittenAivan älyttömän herkullista, lisäsin chili maustetta tuomaan potkua, porukka tykkäsi.
- Hanne1 vuosi sittenLisäys: Tein muuten broilerin jauhelihasta 👍
- Hanne1 vuosi sittenKyllä tuli hyvää, jätin pois vehnäjauhot👍🤗
- kokkailija1 vuosi sittentodella hyvää! jätin itse vehnäjauhon pois ja maustoin suoraan pannulla koko jauhelihan.
- kotikokki1 vuosi sittenTäyte riitti just kahteen isoon kesäkurpitsaan. Laitoin sinihomejuustoa ja vielä pinnalle parmesaania, todella hyvää! Menee jatkoon!
- Ninnu1 vuosi sittenMyös cream fres sopii mainiosti, jauhelihan sekaan sekoitettuna😌
- Sini1 vuosi sittenOli todella hyvää, maut balanssissa 👌😋 Täytettä riitti hyvin neljälle kokonaiselle kesäkurpitsalle.
- Manna1 vuosi sittenTodella herkkua. Meille tullut tästä ihan vakio resepti. Nirsolle tyttärellekkin kelpaa.
- Kruunuvuokko1 vuosi sittenHyvä ohje, jota voi muuttaa kunkin kokkaajan oman mieltymyksen mukaan. Täytettä jäi yli, mutta sen hyödyntäminen jatkossa ei ole lainkaan ongelma.
- Majli1 vuosi sittenHyvää ja yllättävän helppoa. Erilaisilla täytteillä (savukala, sienet, feta) ohjetta voi virittää oman maun mukaan.
- Kesäkurpitsat omalta pihalta1 vuosi sittenHyvää oli, jatkoon 🤗
- Kokkaaja2 vuotta sittenAivan mainio ja helppo😋💕. Toimii myös ilman jauhelihaa valitsemalla esim. erilaisia sieniä, porkkanaraastetta ja paprikaa sekä yrttejä maun mukaan 👍
- Kurpitsapelti2 vuotta sittenKastikkeen määrä oli juuri sopiva neljälle isommalle kesäkurpitsalle. Lisäsin hieman riisiä, fetaa ja paprikaa reseptiin, niin toimi hyvin! Meni kyllä pari pussia juustoraastetta kahdeksaan puolikkaaseen. Sisuksia jäi kyllä yli.
- Kesäkurpitsa2 vuotta sittenKastiketta tosiaan jää yli, mutta se menee oikein hyvin esim. pastan kans. Toinenkin ruoka samalla vaivalla!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJepu, kesäkurpitsaa ei tarvitse itkettää samalla tavalla kuin munakoisoa.
- Jepu3 vuotta sittenPitäisikö näitä itkettää ensin ennen kuin täytetään?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKotikokki, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- Kotikokki4 vuotta sittenKastikkeen mittasuhteet pielessä. Puolet jäi yli.
- Äkäinen keittäjä4 vuotta sittenMeni hermot kovertaa käyriä kesäkurpitsoja, joten kuutioin ne ja laitoin pellille sekä täyte siihen päälle. Onnistui myös näin oikein hyvin.
- Janne K.4 vuotta sittenTämä resepti on erinomainen! - Toimi mainiosti vegejauhiksella - Suosittelen kesäkurpitsoiden kovertamista omenaporalla, syntyvät pötköt on helppo pilkkoa - Ylijäänyt täyte on nautinnollista jatkojalostaa pastakastikkeeksi
- Lissu5 vuotta sittenMukava ohje, mutta täytettä jää todella paljon yli.
- tsubu5 vuotta sittentätä pitää tehdä ja kokkailija eiköhän ne mausteet ja suolat laiteta ihan oman maun mukaan muutenkin.
- Lavidaloca5 vuotta sittenHyvää on, kätevää kun on "salaatti" mukana ruoassa. Täytettä jää reippaasti yli, joten se kannattaa seuraavana päivänä käyttää vaikka pastakastikkeena.
- Jussi5 vuotta sittenTarviiko sitä jauhelihaa tunkea joka paikkaan!?! Tekemättä jäi... :-(