Täytetyt kesäkurpitsatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetyt kesäkurpitsat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Täytetyt kesäkurpitsat ovat ihana arkiruoka, johon saa helposti upotettua isommankin määrän kesäkurpitsaa. Viimeistele täytetyt kesäkurpitsat halutessasi sinihomejuustolla.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 rs (400 g)
 
tai
3 pientä (900 g)
 
kesäkurpitsaa
tai
1 (120 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
(100 g
 
sinihomejuustoa)
tai
3 rkl
 
vehnäjauhoja
tai

Pinnalle

1 ps (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
358 kJ / 86 kcal
Rasva
5,1 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
3,9 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
5,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota jauheliha huoneenlämpöön.

Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska.

Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.

Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    Hinta 0,69/kpl
    1,38/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka pizzamauste 10g
    Hinta 0,45/kpl
    45,00/kg