Hyppää sisältöön
Täytetyt kesäkurpitsatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetyt kesäkurpitsat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Täytetyt kesäkurpitsat ovat ihanan mehevä koko perheen arkiruoka, johon saa helposti upotettua isommankin määrän kesäkurpitsaa. Reseptillä on Sydänmerkki.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    375 kJ / 90 kcal
  • Rasva
    5,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    3 g
  • Hiilihydraatit
    4,1 g
  • josta sokereita
    2,3 g
  • Proteiini
    6,2 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsojen sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska.
  4. Mausta suolalla, pizzamausteella, pippurilla ja halutessasi sinihomejuustolla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
  5. Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.
  6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia tai riisiä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (446 arviota)

  • Reseptin kokeilija
    1 kuukausi sitten
    Lisäksi chilijauhetta, niin kyllä maistuu. Onnistui myös broilerisuikaleista.
  • sepeteus
    2 kuukautta sitten
    Moi, tämä on hyvä resepti. 17 % naudan jauheliha ok. Hyvä tuo jauhon lisääminen kastikkeeseen, sen voi jättää myös pois, keliakia tai muista syistä.. Ei tarvitse valkokastiketta tehdä, helpottaa. Jos jää kastiketta: Voi laittaa leivän päälle kylmänä, tai esim. kastikkeena keitettyjen perunoiden lisänä.
  • Pancake lover
    3 kuukautta sitten
    Lisään n. 1dl punaisia linssejä (jotka korvaavat vehnäjauhot), kasvisliemikuution, ja muutamia pakastepinaattikuutioita. Nam! Tähän voisi hyvinkin lisätä myös esim. maissia, papuja, tai muita kasviksia.
  • Lepe
    3 kuukautta sitten
    Toimii hienosti myös soijarouhebolognesella jauhelihan sijaan!
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    kokeileva, ohjeen 6. kohdassa on kerrottu paistolämpötila ja -aika (paista 225 asteessa noin 15 minuuttia).
  • kokeileva
    10 kuukautta sitten
    miten kauan uunissa ja mikä lämpötila
  • Siljuska
    11 kuukautta sitten
    Aivan älyttömän herkullista, lisäsin chili maustetta tuomaan potkua, porukka tykkäsi.
  • Hanne
    1 vuosi sitten
    Lisäys: Tein muuten broilerin jauhelihasta 👍
  • Hanne
    1 vuosi sitten
    Kyllä tuli hyvää, jätin pois vehnäjauhot👍🤗
  • kokkailija
    1 vuosi sitten
    todella hyvää! jätin itse vehnäjauhon pois ja maustoin suoraan pannulla koko jauhelihan.
  • kotikokki
    1 vuosi sitten
    Täyte riitti just kahteen isoon kesäkurpitsaan. Laitoin sinihomejuustoa ja vielä pinnalle parmesaania, todella hyvää! Menee jatkoon!
  • Ninnu
    1 vuosi sitten
    Myös cream fres sopii mainiosti, jauhelihan sekaan sekoitettuna😌
  • Sini
    1 vuosi sitten
    Oli todella hyvää, maut balanssissa 👌😋 Täytettä riitti hyvin neljälle kokonaiselle kesäkurpitsalle.
  • Manna
    1 vuosi sitten
    Todella herkkua. Meille tullut tästä ihan vakio resepti. Nirsolle tyttärellekkin kelpaa.
  • Kruunuvuokko
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje, jota voi muuttaa kunkin kokkaajan oman mieltymyksen mukaan. Täytettä jäi yli, mutta sen hyödyntäminen jatkossa ei ole lainkaan ongelma.
  • Majli
    1 vuosi sitten
    Hyvää ja yllättävän helppoa. Erilaisilla täytteillä (savukala, sienet, feta) ohjetta voi virittää oman maun mukaan.
  • Kesäkurpitsat omalta pihalta
    1 vuosi sitten
    Hyvää oli, jatkoon 🤗
  • Kokkaaja
    2 vuotta sitten
    Aivan mainio ja helppo😋💕. Toimii myös ilman jauhelihaa valitsemalla esim. erilaisia sieniä, porkkanaraastetta ja paprikaa sekä yrttejä maun mukaan 👍
  • Kurpitsapelti
    2 vuotta sitten
    Kastikkeen määrä oli juuri sopiva neljälle isommalle kesäkurpitsalle. Lisäsin hieman riisiä, fetaa ja paprikaa reseptiin, niin toimi hyvin! Meni kyllä pari pussia juustoraastetta kahdeksaan puolikkaaseen. Sisuksia jäi kyllä yli.
  • Kesäkurpitsa
    2 vuotta sitten
    Kastiketta tosiaan jää yli, mutta se menee oikein hyvin esim. pastan kans. Toinenkin ruoka samalla vaivalla!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jepu, kesäkurpitsaa ei tarvitse itkettää samalla tavalla kuin munakoisoa.
  • Jepu
    3 vuotta sitten
    Pitäisikö näitä itkettää ensin ennen kuin täytetään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kotikokki, palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
  • Kotikokki
    4 vuotta sitten
    Kastikkeen mittasuhteet pielessä. Puolet jäi yli.
  • Äkäinen keittäjä
    4 vuotta sitten
    Meni hermot kovertaa käyriä kesäkurpitsoja, joten kuutioin ne ja laitoin pellille sekä täyte siihen päälle. Onnistui myös näin oikein hyvin.
  • Janne K.
    4 vuotta sitten
    Tämä resepti on erinomainen! - Toimi mainiosti vegejauhiksella - Suosittelen kesäkurpitsoiden kovertamista omenaporalla, syntyvät pötköt on helppo pilkkoa - Ylijäänyt täyte on nautinnollista jatkojalostaa pastakastikkeeksi
  • Lissu
    5 vuotta sitten
    Mukava ohje, mutta täytettä jää todella paljon yli.
  • tsubu
    5 vuotta sitten
    tätä pitää tehdä ja kokkailija eiköhän ne mausteet ja suolat laiteta ihan oman maun mukaan muutenkin.
  • Lavidaloca
    5 vuotta sitten
    Hyvää on, kätevää kun on "salaatti" mukana ruoassa. Täytettä jää reippaasti yli, joten se kannattaa seuraavana päivänä käyttää vaikka pastakastikkeena.
  • Jussi
    5 vuotta sitten
    Tarviiko sitä jauhelihaa tunkea joka paikkaan!?! Tekemättä jäi... :-(