Kanarisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Broileririsotto syntyy helpoiten pitkäjyväisestä riisistä sekä herne-maissi-paprika pakasteesta isossa kattilassa tai pannussa.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
250 g | broilerin fileesuikaleita, maustamaton tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | currya tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 dl | Pirkka pitkäjyväistä riisiä tai |
5 dl | vettä tai |
1 | kanaliemikuutio tai |
2 ps (à 200 g) | Pirkka herne-maissi-paprikaa (pakaste) tai |
Ravintosisältö
Energia | 419 kJ / 100 kcal |
Rasva | 2,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 13,3 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Ruskista broilerit. Mausta ne suolalla, currylla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle.
Hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa. Lisää riisit kuullottumaan.
Kaada kiehuva vesi kattilaan ja murenna joukkoon kanaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää vihannekset ja broilerit. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia.
Anna hautua jälkilämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia ja tarkista maku. Tarjoa risotto sitruunalohkojen ja mustaherukkahillon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka curry 23g mausteseosHinta 0,55/kpl23,91/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Maggi 80g Kanaliemi 8 palaaHinta 1,55/kpl19,38/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka herne-maissi-paprika 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 3,50/5 kpl3,50/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (3,95/kg)
- Jyväbroiler 330g Naturelli Iso Suikale Broilerin FileestäHinta 4,99/kpl15,12/kg
- Atria Perhetilan 400g Naturel Kanan FileesuikaleHinta 5,29/kpl13,23/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira curry 25g pussi mausteHinta 0,75/kpl30,00/kg
- Pirkka Luomu curry 31gHinta 1,75/kpl56,45/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- K-Menu pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 0,47/kpl0,47/kg
- Plussa-etu −21 %Knorr kanaliemikuutio 10x10gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl12,50/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (15,90/kg)
- Plussa-etu −7 %Bong Kanaliemikuutiot 120gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl14,58/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (15,75/kg)
- Apetit herne-maissi-paprika 200g pakasteHinta 0,99/kpl4,95/kg
Arvostele resepti
ka. 3,8 (436 arviota)
- Epätietoinen1 kuukausi sittenMitä riisille tehdään kuullottamisen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenEpätietoinen, riisit voi jättää kattilaan kuullottamisen jälkeen. Vesi lisätään kattilaan riisien ja sipulien joukkoon.
- Ammattikokki7 kuukautta sittenPitkäjyväisestä riisistä ei kyllä saa kuin koulun keittiön risottoa. Sillä taas on yhtä paljon tekemistä risoton kanssa kuin pyttipannulla
- Santsu10 kuukautta sittenHyvä resepti! Tulee tosi perus makuinen risotto ja maistuu nirsompaankin makuun.
- Finn in England1 vuosi sittenRisotto rice surely works better than long grain???
- hmmm mitenkäs ois3 vuotta sittenHyvältä tuntuu varmaan teenkin, mutta chilin jätän pois ja pippuria vähän, kuten myös herneet pois, koska en voi syödä herneitä.
- Markus3 vuotta sittenHelppo ja hyvä ruoka. Tosin omassa versiossa teen tästä hieman tulisempaa nostamalla curryn määrää ja cayennepippurilla. Ja aluksi sipulin kanssa kuullotan lisäksi inkivääriä+valkosipulia. Ja on hyvää!
- erkkiprinssi4 vuotta sittenTarkoitin tietysti, että kohdan 3 jälkeen/aikana kanat pannuun.
- erkkiprinssi4 vuotta sittenHyvä ohje, on tullut tehtyä useasti. Kohta 2 kannattaa tehdä ensin, niin kanan ehtii paistaa riisin kiehuessa!
- Hyvää on..5 vuotta sittenLisäisin suolaa sekä currya puolet enemmän, mutta muuten älyttömän hyvä resepti!
- Kotiäiti5 vuotta sittenHelppo, hyvä ja nopea arkiruoka 👌🏻 +edullinen. Kelpasi myös taaperolle.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSipulien joukkoon lisätään riisi raakana.
- —5 vuotta sittenKaksi desiä keitettyä riisiä vai kaksi desiä raakaa?
- Hmmm6 vuotta sittenOhje on vähän epämääräinen, jotain kohtia puuttuu välistä. Mutta itse ruoka on ihan hyvää, jos ymmärtää mitä haetaan näillä ohjeilla.
- Risotto on hyvää7 vuotta sittenTäydellinen resepti jos on halunnut risottoa pitkään niinkuin minä😂👌
- Marketta7 vuotta sittenKanarisotto oli tosi hyvää! Sitä teen uudestaan - monta kertaa.
- amatööri8 vuotta sitteniso korkeareunainen paistinpannu ja kattila niin jopa amatööri osaa tehdä tätä herkkua
- monen sortin kokeilija8 vuotta sittenTein tämän kypsistä, pienennetyistä rintafileistä. Tosi hyvää, helppoa ja nopeaa.