Harrin cashew-kanakastike
Resepti: Harri Miini
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 300gbroilerinfileesuikaleita
- 1dlcashewpähkinöitä
- 1/2sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1/2-2kpltuoretta chiliä
- 2-3rklsoijakastiketta
- 2rklfariinisokeria tai ruokokidesokeria
- 2rklöljyä
Tarjoiluun:
- 3dlbasmatiriisiä
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa vesi (6 dl) kattilaan ja kiehauta. Lisää riisi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä niin, että vesi juuri kiehuu. Älä kurki kannen alle, sillä kattilaan muodostuva höyry tekee riisistä ""aitoon"" thaityyliin kiinteää.
- Kuumenna uuni 200:n asteeseen. Kaada pähkinät uunipellille ja paahda muutama minuutti. Ole tarkkana, sillä pähkinät muuttuvat paahtuneista palaneiksi todella nopeasti!
- Pienennä kana sopiviksi suupaloiksi (n. 2 x 2 cm). Pilko sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoinen malto ja silppua puolikkaat.
- Kuumenna wokki- tai paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja anna hieman lämmetä. Lisää sipuli, valkosipuli sekä chili. Paista pari minuuttia ja lisää kanat. Jatka paistamista, kunnes kana on kauttaaltaan kullankeltaista, noin 3-5 minuuttia. Kaada sekaan soijakastike ja sokeri sekä pari ruokalusikallista vettä. Paista vielä pari minuuttia, kunnes kana on kypsää. Viimeistele pähkinöillä ja anna paistua vielä 1-2 minuuttia.
- Tarjoa heti riisin kera.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kommentoi
Aivan huippu resepti ja huippu hyvää!
Hyvä Harri! Oikein maukas. Tosin pekaanipähkinöillä tein, koska cashew-pähkinät olisivat olleet taksimatkan päässä. Lisää vastaavia, kiitos.