• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Harrin cashew-kanakastike

Resepti: Harri Miini
Harrin cashew-kanakastike
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 300gbroilerinfileesuikaleita
    • 1dlcashewpähkinöitä
    • 1/2sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1/2-2kpltuoretta chiliä
    • 2-3rklsoijakastiketta
    • 2rklfariinisokeria tai ruokokidesokeria
    • 2rklöljyä

Tarjoiluun:

    • 3dlbasmatiriisiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi (6 dl) kattilaan ja kiehauta. Lisää riisi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä niin, että vesi juuri kiehuu. Älä kurki kannen alle, sillä kattilaan muodostuva höyry tekee riisistä ""aitoon"" thaityyliin kiinteää.
  2. Kuumenna uuni 200:n asteeseen. Kaada pähkinät uunipellille ja paahda muutama minuutti. Ole tarkkana, sillä pähkinät muuttuvat paahtuneista palaneiksi todella nopeasti!
  3. Pienennä kana sopiviksi suupaloiksi (n. 2 x 2 cm). Pilko sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoinen malto ja silppua puolikkaat.
  4. Kuumenna wokki- tai paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja anna hieman lämmetä. Lisää sipuli, valkosipuli sekä chili. Paista pari minuuttia ja lisää kanat. Jatka paistamista, kunnes kana on kauttaaltaan kullankeltaista, noin 3-5 minuuttia. Kaada sekaan soijakastike ja sokeri sekä pari ruokalusikallista vettä. Paista vielä pari minuuttia, kunnes kana on kypsää. Viimeistele pähkinöillä ja anna paistua vielä 1-2 minuuttia.
  5. Tarjoa heti riisin kera.

Kommentoi

Arvosana reseptille14