One pot -pasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Pasta-jauheliharatatouille on kätevä one pot -pasta, sillä se valmistuu yhdessä paistokasarissa.
Ainekset
4 annosta
1 (100 g) | sipuli tai |
1 (250 g) | paprika tai |
1 (n. 300 g) | kesäkurpitsa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
400 g | tai |
4–5 dl | vettä tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
4 dl (n. 150 g) | tai |
1 prk (390 g) | tai |
1 tl | timjamia tai |
3/4 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
Valmistus
alle 30 min
Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää paprikat, 4 dl vettä, suola, mustapippuri ja pasta. Keitä kannen alla noin 8 minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita joukkoon kesäkurpitsat, tomaattimurska ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 6 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä pieni määrä kerrallaan keittämisen aikana. Anna pastan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.
Vinkki! Pakasta loppu tomaattimurska, jos et käytä sitä muutaman päivän kuluessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka fusilli kuviopasta 500gHinta 1,09/kpl2,18/kg
- Plussa-etu −20 %Pirkka yrttitomaattimurska 390gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,75/kpl4,99/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,17/kpl4,69/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Barilla Al Bronzo Fusilloni durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Plussa-etu −33 %De Cecco Fusilli n.34 500gPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl3,98/kgIlman Plussa-korttia 2,99/kpl (5,98/kg)
- Heinz Tomaattimurska basilikalla ja oreganolla maustettu 390gHinta 1,65/kpl4,23/kg
- Pysyvästi edullinenMutti Tomaattimurska basilikalla 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(19 arviota)
- alle 30 min3,4(48 arviota)
- alle 30 min3,5(66 arviota)
- alle 30 min3,5(420 arviota)
- alle 30 min3,6(43 arviota)
- alle 30 min3,9(85 arviota)
- alle 30 min3,8(84 arviota)
- alle 30 min3,3(150 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (355 arviota)
- Lissu3 kuukautta sittenHerkullista, menee jatkoon. Jopa nuoret (15v ja 17v) tykkäsi. Ei liian mausteista.
- Jenni5 kuukautta sittenMausteita olen lisännyt aika reilusti. Oreganoa, yrttisekoitusta. Parmesan raastetta annoksen päälle. Tavallisen pastan tilalla kannattaa kokeilla myös muita pastoja esim kaura-porkkana pastaa.
- amateur1 vuosi sittenMax 4dl vettä, 4-5dl pastaa, reilulla kädellä mausteet + nokare hunajaa. Hyvä tuli.
- Arki-Armi1 vuosi sittenHelppoa ja nopeaa arkiruokaa. Meillä kaivattiin enemmän pastaa ruokaan. Ja mausteita laitoin enempi ja vahingossa timjamin tilalta rosmariinia, mut hyvää oli niinkin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPasta, pastaa ei tarvitse keittää erikseen vaan se kypsytetään yhdessä jauhelihan, paprikan sekä mausteiden kanssa kohdan 2 mukaan.
- Pasta2 vuotta sittenSiis keitetäänkö pasta erikseen vai heitetäänkö se joukkoon kypsymään? Ei lue?
- Riitta2 vuotta sittenMeillä korvataan tomaattimurska valmiilla pastakastikkeella, esim arrabiata
- Kotikokki2 vuotta sittenOikein hyvää! Mausteita voi huoletta laittaa tuplat ja vettä vähemmän ;)
- Koo3 vuotta sittenKiitos vinkistä! Laitoin reilu 3 dl vettä ja lisäsin pastan määrää. Laitoin vielä pari valkosipulin kynttä. Tomaattimurskan lisäsin samaan aikaan veden kanssa. Timjamia laitoin puoli teelusikallista. Tuli tosi hyvää.
- Heikki3 vuotta sittenVettä ohjeessa aivan liikaa. Ehkä 3-4 dl olisi oikea määrä.
- Maija3 vuotta sittenEi yhtään liian vetistä, olisiko sitten reseptin vesimäärää rukattu tässä vuosien mittaan. Mausteita olisi kaivannut enemmän.
- Hmm4 vuotta sittenKeitto
- Eemolli5 vuotta sittenMuulloin ihan hyvää, mut tuli aika vetistä.
- Annie5 vuotta sittenOikein hyvää! Nestettä tosiaan sai vähentää kesken kaiken ennen tomaattimurskan lisäämistä ja mausteita olisi voinut olla reilumminkin. Mutta odotan tämän olevan parhaimmillaan huomenna, muhittuaan yön yli kylmässä. ;) Meidän perheen arkiruokalistalle pääsee kyllä!
- ryiy6 vuotta sittenTuli joo vetistä eli vähentäkää sitä jos teette.
- kevättä odotellessa6 vuotta sittenReseptissä on mielestäni liikaa vettä. Valmis ruoka oli keittoa, jonka kaikki maku oli liemessä, jauheliha ja pasta ei maistunut miltään, lisäksi pasta oli keittynyt löllöksi.
- Ff7 vuotta sittenIha ok
- Tarza7 vuotta sittenOli tosi hyvää! Lisäsin suolaa ja laitoin vielä soijaa.
- Herkullista oli7 vuotta sittenHyvää oli, nirsot lapsetkin tykkäsivät.