One pot -pastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

One pot -pasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Pasta-jauheliharatatouille on kätevä one pot -pasta, sillä se valmistuu yhdessä paistokasarissa.

    Ainekset

    4 annosta
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1 (250 g)
     
    paprika
    tai
    1 (n. 300 g)
     
    kesäkurpitsa
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    400 g
     
    tai
    4–5 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    4 dl (n. 150 g)
     
    tai
    1 prk (390 g)
     
    tai
    1 tl
     
    timjamia
    tai
    3/4 dl
     
    tuoretta basilikaa hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    337 kJ / 80 kcal
    Rasva
    2,9 g
    josta tyydyttynyttä
    0,9 g
    Hiilihydraatit
    7,6 g
    josta sokereita
    2,5 g
    Proteiini
    5,4 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

    Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää paprikat, 4 dl vettä, suola, mustapippuri ja pasta. Keitä kannen alla noin 8 minuuttia välillä sekoitellen.

    Sekoita joukkoon kesäkurpitsat, tomaattimurska ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 6 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä pieni määrä kerrallaan keittämisen aikana. Anna pastan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.

    Vinkki! Pakasta loppu tomaattimurska, jos et käytä sitä muutaman päivän kuluessa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka spirali kuviopasta 500g
      Hinta 1,35/kpl
      2,70/kg
    • Plussa-etu −17 %
      Pirkka yrttitomaattimurska 390g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,60/3 kpl
      2,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (346 arviota)

    • amateur
      8 kuukautta sitten
      Max 4dl vettä, 4-5dl pastaa, reilulla kädellä mausteet + nokare hunajaa. Hyvä tuli.
    • Arki-Armi
      9 kuukautta sitten
      Helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Meillä kaivattiin enemmän pastaa ruokaan. Ja mausteita laitoin enempi ja vahingossa timjamin tilalta rosmariinia, mut hyvää oli niinkin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Pasta, pastaa ei tarvitse keittää erikseen vaan se kypsytetään yhdessä jauhelihan, paprikan sekä mausteiden kanssa kohdan 2 mukaan.
    • Pasta
      1 vuosi sitten
      Siis keitetäänkö pasta erikseen vai heitetäänkö se joukkoon kypsymään? Ei lue?
    • Riitta
      1 vuosi sitten
      Meillä korvataan tomaattimurska valmiilla pastakastikkeella, esim arrabiata
    • Kotikokki
      1 vuosi sitten
      Oikein hyvää! Mausteita voi huoletta laittaa tuplat ja vettä vähemmän ;)
    • Koo
      2 vuotta sitten
      Kiitos vinkistä! Laitoin reilu 3 dl vettä ja lisäsin pastan määrää. Laitoin vielä pari valkosipulin kynttä. Tomaattimurskan lisäsin samaan aikaan veden kanssa. Timjamia laitoin puoli teelusikallista. Tuli tosi hyvää.
    • Heikki
      2 vuotta sitten
      Vettä ohjeessa aivan liikaa. Ehkä 3-4 dl olisi oikea määrä.
    • Maija
      3 vuotta sitten
      Ei yhtään liian vetistä, olisiko sitten reseptin vesimäärää rukattu tässä vuosien mittaan. Mausteita olisi kaivannut enemmän.
    • Hmm
      3 vuotta sitten
      Keitto
    • Eemolli
      4 vuotta sitten
      Muulloin ihan hyvää, mut tuli aika vetistä.
    • Annie
      5 vuotta sitten
      Oikein hyvää! Nestettä tosiaan sai vähentää kesken kaiken ennen tomaattimurskan lisäämistä ja mausteita olisi voinut olla reilumminkin. Mutta odotan tämän olevan parhaimmillaan huomenna, muhittuaan yön yli kylmässä. ;) Meidän perheen arkiruokalistalle pääsee kyllä!
    • ryiy
      5 vuotta sitten
      Tuli joo vetistä eli vähentäkää sitä jos teette.
    • kevättä odotellessa
      6 vuotta sitten
      Reseptissä on mielestäni liikaa vettä. Valmis ruoka oli keittoa, jonka kaikki maku oli liemessä, jauheliha ja pasta ei maistunut miltään, lisäksi pasta oli keittynyt löllöksi.
    • Ff
      6 vuotta sitten
      Iha ok
    • Tarza
      6 vuotta sitten
      Oli tosi hyvää! Lisäsin suolaa ja laitoin vielä soijaa.
    • Herkullista oli
      7 vuotta sitten
      Hyvää oli, nirsot lapsetkin tykkäsivät.