One pot -pasta
Pasta-jauheliharatatouille on kätevä one pot -pasta, sillä se valmistuu yhdessä paistokasarissa. N. 1,80 €/annos.
4 annostaalle 30 min79,9 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 1(250 g)paprika
- 1(n. 300 g)kesäkurpitsa
- 1rklrypsiöljyä
- 400gPirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 4-5dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 4dl(n. 150 g)Pirkka spiralipastaa
- 1prk(390 g)Pirkka yrttitomaattimurskaa
- 1tltimjamia
- 3/4dltuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää paprikat, 4 dl vettä, suola, mustapippuri ja pasta. Keitä kannen alla noin 8 minuuttia välillä sekoitellen.
- Sekoita joukkoon kesäkurpitsat, tomaattimurska ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 6 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä pieni määrä kerrallaan keittämisen aikana. Anna pastan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Pakasta loppu tomaattimurska, jos et käytä sitä muutaman päivän kuluessa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 79,9 kcal334 kJ
- Proteiinia 5,54 g
- Hiilihydraatteja8,52 g
- Rasvaa2,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kiitos vinkistä! Laitoin reilu 3 dl vettä ja lisäsin pastan määrää. Laitoin vielä pari valkosipulin kynttä. Tomaattimurskan lisäsin samaan aikaan veden kanssa. Timjamia laitoin puoli teelusikallista. Tuli tosi hyvää.
Vettä ohjeessa aivan liikaa. Ehkä 3-4 dl olisi oikea määrä.
Ei yhtään liian vetistä, olisiko sitten reseptin vesimäärää rukattu tässä vuosien mittaan. Mausteita olisi kaivannut enemmän.
Keitto
Muulloin ihan hyvää, mut tuli aika vetistä.
Oikein hyvää! Nestettä tosiaan sai vähentää kesken kaiken ennen tomaattimurskan lisäämistä ja mausteita olisi voinut olla reilumminkin. Mutta odotan tämän olevan parhaimmillaan huomenna, muhittuaan yön yli kylmässä. ;) Meidän perheen arkiruokalistalle pääsee kyllä!
Tuli joo vetistä eli vähentäkää sitä jos teette.
Reseptissä on mielestäni liikaa vettä. Valmis ruoka oli keittoa, jonka kaikki maku oli liemessä, jauheliha ja pasta ei maistunut miltään, lisäksi pasta oli keittynyt löllöksi.
Iha ok
Oli tosi hyvää! Lisäsin suolaa ja laitoin vielä soijaa.
Hyvää oli, nirsot lapsetkin tykkäsivät.