• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Maxipihvi

Maxipihvi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 405 kcal / annos (210g)

Ainekset

4 annosta
    • 1sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2rklöljyä
    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/4tlsuolaa
    • 1tltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Paistamiseen

    • öljyä

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta sipulit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita jauheliha, sipulit ja mausteet kulhossa.
  2. Kuumenna matalareunaisella paistinpannulla (halkaisija noin 20 cm) tilkka öljyä. Nosta jauhelihaseos keskelle pannua ja painele se paistinlastalla pohjan kokoiseksi pihviksi. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Käännä pihvi leveällä paistinlastalla tai kumoa se sileälle kannelle tai lautaselle ja anna liukua takaisin pannuun.
  3. Valuta salaattijuustokuutiot ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Levitä juusto- ja tomaattikuutiot sekä rosmariinisilppu pihvin päälle. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä. Tarjoa pihvin kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu