Appelsiinitosca auringonkukansiemenistä
Appelsiinitosca auringonkukansiemenistä on raikas, keväinen jälkiruoka. Tarjoa herkun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
6 annostaalle 30 min240 kcal / annos (155g)
Ainekset
6 annosta
- 2isoaappelsiinia
- 2verigreippiä
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
Kuorrutus
- 1 1/2dlPirkka auringonkukansiemeniä
- 50gPirkka voita
- 1/2dlsokeria
- 1/2dlsiirappia
- 2rklvehnäjauhoja
- 2rklsitruunanmehua
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Kuori appelsiinit ja greipit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät viipaleiksi ja viipaleet neljään osaan. Levitä hedelmäpalat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja ripottele kuoriraaste hedelmäpaloille.
- Paahda auringonkukansiemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja sitruunanmehu. Kiehauta sekoittaen. Kaada lopuksi joukkoon paahdetut auringonkukansiemenet.
- Levitä kuorrutus hedelmäpalojen päälle. Kuorruta 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 155g100 g
- 240 kcal1 010 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi