• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinitosca auringonkukansiemenistä

Appelsiinitosca auringonkukansiemenistä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 240 kcal / annos (155g)

Ainekset

6 annosta
    • 2isoaappelsiinia
    • 2verigreippiä
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna

Kuorrutus

Lisäksi

    • Pirkka vaniljajäätelöä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori appelsiinit ja greipit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät viipaleiksi ja viipaleet neljään osaan. Levitä hedelmäpalat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja ripottele kuoriraaste hedelmäpaloille.
  2. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja sitruunanmehu. Kiehauta sekoittaen. Kaada lopuksi joukkoon paahdetut auringonkukansiemenet.
  3. Levitä kuorrutus hedelmäpalojen päälle. Kuorruta 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 155g100 g

  • 240 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille