• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Karamellisoitu kurpitsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karamellisoitu kurpitsa

  • 4-6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4-6 annosta
    • n. 1kghokkaidokurpitsaa
    • 3rklhunajaa
    • 3rklmuscovadosokeria
    • 1sitruunaa

Lisäksi

    • n. 5 dlIngman laktoositonta salmiakkijäätelöä

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise kurpitsa. Koverra siemenet ja poista kuori.
  2. Leikkaa kurpitsa reiluiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Raasta sitruunoista kuori ja purista mehu.
  4. Sekoita sitruunanmehu ja kuori sekä hunaja ja muscovadosokeri keskenään.
  5. Pirskota sitruuna-sokeriseos kurpitsoiden päälle ja kääntele.
  6. Paahda uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja karamellisoituvat.
  7. Tarjoa jälkiruokana salmiakkijäätelön kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua