Karamellisoitu kurpitsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karamellisoitu kurpitsa

Paahdettu kurpitsa karamellisoidaan sitruunaisella hunaja-muscovadosokeriseoksella. Tarjoa karamellisoiden kurpitsan kanssa salmiakkijäätelöä.

  • 4-6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4-6 annosta
    • n. 1kghokkaidokurpitsaa
    • tai
    • muuta kurpitsaa (esim. myskikurpitsa tai talvikurpitsa)
    • 3rklhunajaa
    • 3rklmuscovadosokeria
    • 1sitruunaa

Lisäksi

    • n. 5 dlIngman laktoositonta salmiakkijäätelöä

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise kurpitsa. Koverra siemenet ja poista kuori.
  2. Leikkaa kurpitsa reiluiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Raasta sitruunoista kuori ja purista mehu.
  4. Sekoita sitruunanmehu ja kuori sekä hunaja ja muscovadosokeri keskenään.
  5. Pirskota sitruuna-sokeriseos kurpitsoiden päälle ja kääntele.
  6. Paahda uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja karamellisoituvat.
  7. Tarjoa jälkiruokana salmiakkijäätelön kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Myskikurpitsa
    Myskikurpitsa
    1,81/kpl1,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    3,99/kpl7,98/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,15/kpl9,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl10,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    2,59/kpl6,48/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua