Karamellisoitu kurpitsa
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Paahdettu kurpitsa karamellisoidaan sitruunaisella hunaja-muscovadosokeriseoksella. Tarjoa karamellisoidun kurpitsan kanssa lakritsijäätelöä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4–6 annosta
n. 1 kg | hokkaidokurpitsaa tai muuta kurpitsaa (esim. myskikurpitsa tai talvikurpitsa) tai |
3 rkl | hunajaa tai |
3 rkl | muscovadosokeria tai |
1 | sitruuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 5 dl | tai |
Valmistus
alle 30 min
Halkaise kurpitsa. Koverra siemenet ja poista kuori.
Leikkaa kurpitsa reiluiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
Raasta sitruunoista kuori ja purista mehu.
Sekoita sitruunanmehu ja kuori sekä hunaja ja muscovadosokeri keskenään.
Pirskota sitruuna-sokeriseos kurpitsoiden päälle ja kääntele.
Paahda uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja karamellisoituvat.
Tarjoa jälkiruokana jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min2,5(32 arvostelua)
- alle 30 min4,0(214 arvostelua)
- alle 30 min4,2(5 arvostelua)
- alle 15 min3,8(105 arvostelua)
- alle 30 min4,3(11 arvostelua)
- alle 15 min4,0(13 arvostelua)
- alle 30 min3,7(53 arvostelua)
- alle 30 min
Arvostele resepti
ka. 2,5 (19 arvostelua)
- Kotikokkaaja5 kuukautta sittenEn saanut onnistumaan? Ei meinanneet kurpitsat karamellisoitua millään, lopulta pidin uunissa kaksinkertaisen ajan. Silti lopputulos aika mitäänsanomaton. Mikä meni pieleen?
- krip ee5 vuotta sittenÖööh öh?