Karamellisoitu kurpitsa
Paahdettu kurpitsa karamellisoidaan sitruunaisella hunaja-muscovadosokeriseoksella. Tarjoa karamellisoiden kurpitsan kanssa salmiakkijäätelöä.
4-6 annostaalle 30 min
Ainekset
4-6 annosta
- n. 1kghokkaidokurpitsaa tai
- muuta kurpitsaa (esim. myskikurpitsa tai talvikurpitsa)
- 3rklhunajaa
- 3rklmuscovadosokeria
- 1sitruunaa
Lisäksi
- n. 5 dlIngman laktoositonta salmiakkijäätelöä
Valmistus
alle 30 min- Halkaise kurpitsa. Koverra siemenet ja poista kuori.
- Leikkaa kurpitsa reiluiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
- Raasta sitruunoista kuori ja purista mehu.
- Sekoita sitruunanmehu ja kuori sekä hunaja ja muscovadosokeri keskenään.
- Pirskota sitruuna-sokeriseos kurpitsoiden päälle ja kääntele.
- Paahda uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat pehmenevät ja karamellisoituvat.
- Tarjoa jälkiruokana salmiakkijäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Öööh öh?