Kurpitsa-kvinoasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsa-kvinoasalaatti

Kurpitsa-kvinoasalaatti tehdään paahdetusta myskikurpitsasta (butternut squash). Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 203 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta

Kvinoaseos

    • 1dl(80 g)kvinoaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2rkloliiviöljyä
    • 1tlkuivattua minttua
    • n. 1/2tlsuolaa
    • ripauspippuria
    • tai salaattijuustokuutioita

Kastike

    • 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1-2tlhunajaa
    • 1/2-1tlkuivattua minttua
    • ripaussuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Lohko kuoritut sipulit. Pyöräytä kurpitsat ja sipulit öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran paistamisen aikana.
  2. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mausta kvinoa sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja mintulla. Yhdistä lämpimät kasvikset ja kvinoa keskenään. Murustele päälle fetajuusto.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen. Voit tarjota salaatin myös kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kurpitsan tilalla voit käyttää bataattia. Kypsennysaika on silloin noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 203 kcal849 kJ
  • Proteiinia5,39 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa9,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Omppu5.10.2018

    Resepti vaikuttaa hyvältä ja aion kokeilla sitä, mutta ilmoitettu ravintosisältö per annos ei taida pitää paikkaansa koska yksi annos on reseptin mukaan noin 250g, eikä 170g

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2018

    Omppu, annoskoossa on huomioitu raaka-aineiden painohävikki kypsennyksen ja kuorimisen yms. jälkeen. Näin ollen annoksen paino on pienempi kuin raaka-aineiden yhteenlaskettu paino.

  • Positiivisesti yllättynyt23.5.2017

    Erittäin mukavaa vaihtelua perinteisiin salaatteihin! Suosittelen erityisesti pitkään haudutetun lampaan lisukkeeksi.

  • Kotikokki4.10.2016

    Hyvä resepti! Paahdoin kurpitsansiemenet öljyn ja suolan kanssa salaatin sekaan.

  • Anni4.10.2016

    Tosi hyvä resepti! Itse laitoin salaatin tarjolle laakeaan astiaan rucolapedille.