• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsa-kvinoasalaatti

Kurpitsa-kvinoasalaatti tehdään paahdetusta myskikurpitsasta (butternut squash). Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä.
Kurpitsa-kvinoasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 203 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta

Kvinoaseos

    • 1dl(80 g)kvinoaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2rkloliiviöljyä
    • 1tlkuivattua minttua
    • n. 1/2tlsuolaa
    • ripauspippuria
    • tai salaattijuustokuutioita

Kastike

    • 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1-2tlhunajaa
    • 1/2-1tlkuivattua minttua
    • ripaussuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Lohko kuoritut sipulit. Pyöräytä kurpitsat ja sipulit öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran paistamisen aikana.
  2. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mausta kvinoa sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja mintulla. Yhdistä lämpimät kasvikset ja kvinoa keskenään. Murustele päälle fetajuusto.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen. Voit tarjota salaatin myös kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kurpitsan tilalla voit käyttää bataattia. Kypsennysaika on silloin noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 203 kcal849 kJ
  • Proteiinia5,39 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa9,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua