Kurpitsafondue
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 (à n. 400 g) 1 (n. 2 kg) | pientä hokkaidokurpitsaa tai talvikurpitsaa tai |
1 pkt (450 g) | tai |
350 g | tai tai |
2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
1/2 ruukku | salviaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 477 kJ / 114 kcal |
Rasva | 6,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 6,5 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Huuhtele kurpitsat ja leikkaa niistä hattu pois. Koverra lusikalla siemenet pois. Tasoita tarvittaessa veitsellä kurpitsan kanta, jotta se pysyy pystyasennossa. Nosta kurpitsat hattuineen uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista hokkaidokurpitsoja 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kurpitsan liha saa hieman jo pehmentyä. Isommalle kurpitsalle paistoaika on noin 50 minuuttia.
Paloittele fondueainekset ja raasta juusto. Annostele kurpitsoille kerroksittain fondueaineksia, juustoa, viiniä ja salvian lehtiä.
Nosta kurpitsat takaisin uuniin ilman hattuja ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuumaa. (Paista isoa kurpitsaa noin 35 minuuttia).
Tarjoa kurpitsafondue patongin tai rapeakuorisen leivän kanssa ja kaavi haarukalla mukaan kypsynyttä kurpitsaa.
Voit myös maustaa fonduen muskottipähkinällä tai ripauksella jauhettua maustepippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- President Fondue juustofodue 450gHinta 8,89/kpl19,76/kg
- President Comté juusto 200gHinta 6,69/kpl33,45/kg
- Entremont Gruyere 200g juustoHinta 5,79/kpl28,95/kg
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,09/kpl13,31/l
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,89/kpl
- Pirkka Parhaat Le Gruyère AOP 200gHinta 7,69/kpl38,45/kg
- Emmi Le Gruyère 200gHinta 8,99/kpl44,95/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(135 arviota)
- yli 60 min4,4(114 arviota)
- 30 - 60 min3,7(18 arviota)
- yli 60 min3,9(95 arviota)
- yli 60 min4,0(116 arviota)
- yli 60 min4,4(46 arviota)
- yli 60 min3,9(234 arviota)
- yli 60 min4,5(40 arviota)
Arvostele resepti
- Antti-kokki5 vuotta sittenIhana fondue, kurpitsan liha oli herkullista haarukoitavaa.