Kurpitsafondue
Syksyn paras lohturuoka syntyy kokonaisista kurpitsoista ja valmiista fondueaineksista. Helppo, mutta juhlava ruoka sopii vaikka illanistujaisiin tarjottavaksi. Noin 6,30 €/annos*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(à n. 400 g)pientä hokkaidokurpitsaa tai
- 1(n. 2 kg)talvikurpitsa
- 1pkt(400 g)fondueaineksia (esim. President tai Emmi)
- 350gcomtéjuustoa tai
- gruyèrea
- 2dl(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
- 1/2ruukkusalviaa
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele kurpitsat ja leikkaa niistä hattu pois. Koverra lusikalla siemenet pois. Tasoita tarvittaessa veitsellä kurpitsan kanta, jotta se pysyy pystyasennossa. Nosta kurpitsat hattuineen uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista hokkaidokurpitsoja 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Kurpitsan liha saa hieman jo pehmentyä. Isommalle kurpitsalle paistoaika on noin 50 minuuttia.
- Paloittele fondueainekset ja raasta juusto. Annostele kurpitsoille kerroksittain fondueaineksia, juustoa, viiniä ja salvian lehtiä.
- Nosta kurpitsat takaisin uuniin ilman hattuja ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuumaa. (Paista isoa kurpitsaa noin 35 minuuttia).
- Tarjoa kurpitsafondue patongin tai rapeakuorisen leivän kanssa ja kaavi haarukalla mukaan kypsynyttä kurpitsaa.
Tiesitkö että...
Voit myös maustaa fonduen muskottipähkinällä tai ripauksella jauhettua maustepippuria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ihana fondue, kurpitsan liha oli herkullista haarukoitavaa.