• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nyhtökurpitsa

Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista. Voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Tarjoa lisäkkeenä tai leivän välissä. N. 1,05€/annos.*
Nyhtökurpitsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta
    • 1(n. 1 kg)myskikurpitsa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa (noin 2 x 2 cm). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kurpitsa, valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
  3. Nyhdä kurpitsa irtonaiseksi lisäkkeeksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoa nyhtökurpitsa kasvislisäkkeenä tai pulled porkin tapaan hampurilaisen välissä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 97,3 kcal407 kJ
  • Proteiinia1,21 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa5,22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20
  • Stop tykkänään13.10.2016

    Hei Vegaani. Olen tosiaan sekasyöjä - punaista lihaa nykyään aika harvoin - ja arvostan paljon myös maittavaa valkuaisainepitoista kasvisruokaa. Kyllä, mielellään lisää hyviä kasvisruokareseptejä tännekin! :) Tuossa tosiaan mainitaan tämä lisukkeeksi. Ingressissä sitä kuitenkin verrataan "pulled porkkiin" eli ruokaan valkuaisainepitoisen aineksen paikalle, samaan viittaa myös nimi, mutta esim. tämä+leipä ei muodosta täysipainoista ateriaa. Vegaaniruokavaliolla riittävä valkuaisen saanti kyllä onnistuu varmasti, kun on muistanut perehtyä asiaansa. Toivottavasti mahdollisimman moni lisäksesi on. Kokeile ihmeessä; toivottavasti on hyvää - nauti!! :)

  • vegaani13.10.2016

    Nimimerkille Stop tykkänään: Nämä "täysipainoisia valkuaisaineita tuovat aineksi", joista puhuit ovat suomeksi sanottuna ruokia, joilla on korkea proteiinipitoisuus, esim. monet kasvikset, pavut, herneet ja linssit. Nyhtökurpitsa ei ole hyvä proteiinin lähde, mutta reseptissäkin lukee, että sitä voi tarjoilla lisäkkeenä tai leivän välissä. Toisin sanoen: sitä ei ole tarkoitettu pääruoaksi. Nyhtökurpitsan nimi juontunee siitä, että se "nyhdetään" kahden haarukan avulla eli sen koostumus on samankaltainen kuin pulled porkilla. Minusta on ihan mahtavaa, että vegaanisia reseptejä löytyy entistä enemmän ja tätäkin nyhtökurpitsaa aion tänään kokeilla, kun huomasin sattumoisin kurpitsojen olevan tarjouksessa. Tämä sopii varmaan mainiosti itseleivotun vaalean leivän päälle. :)

  • Stop tykkänään13.10.2016

    "Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista" - EI. Ei lihan jättäminen ruoasta toimi niin, että jätetään pois täysipainoisia valkuaisaineita tuovat ainekset ja kutsutaan annosta jollain liharuokaan viittaavalla termillä. Toisaalta, tuleehan se edulliseksi jos vaihtaa lihan, kanan, kalan tai vastaavat kasvisyhdistelmät (papu+herne+...) pois ja tarjotaan nyhtöperunoita riisin kera. :D