Nyhtökurpitsa
Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista. Voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Tarjoa lisäkkeenä tai leivän välissä. N. 1,05€/annos.*
3 annosta30 - 60 min97,3 kcal / annos (120g)
Ainekset
3 annosta
- 1(n. 1 kg)myskikurpitsa
- 2valkosipulinkynttä
- 3rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa (noin 2 x 2 cm). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita kurpitsa, valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
- Nyhdä kurpitsa irtonaiseksi lisäkkeeksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoa nyhtökurpitsa kasvislisäkkeenä tai pulled porkin tapaan hampurilaisen välissä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 97,3 kcal407 kJ
- Proteiinia 1,21 g
- Hiilihydraatteja13,8 g
- Rasvaa5,22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hei, mitenköhän tämä nyhtökurpitsa säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä, vai meneekö ihan mössöksi jollei tule heti syödyksi?
Neba, jääkaapissa säilytetty nyhtökurpitsa säilyy hyvin seuraavaan päivään. Nyhtökurpitsan rakenteen on tarkoitus olla pehmeä, mutta ei liian sosemainen. Kurpitsan kypsymistä on hyvä seurata, jottei rakenne pääse pehmenemään liikaa.
Että miten valmistamiseen menee alle 30 min, kun uunikin jo lämpenee 10-15 min ja kurpitsa on uunissa 25 min?
Toinenkin ihminen ihmettelee, kiitos havainnosta. Korjaamme ohjetta tältä osin.
Olenko ihan onneton(hidas) kokki vai onko tämän(kin) reseptin valmistusaika arvioitu reilusti alakanttiin? Jos kurpitsan pitää olla 25 min uunissa ja ruuan pitäisi olla valmis alle 30 minuutissa, ei kyllä jää paljoa aikaa kurpitsan käsittelyyn.
Valmistusaika? Valmistusaika on aina suuntaa-antava.Tässä tapauksessa ensimmäiseksi kannattaa laittaa uuni päälle ja valmistella kurpitsa ohjeen mukaisesti. Palautteesi välittyy tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Tätä pitää tehdä :) Kiva lisäke moneen ruokaan.
Hei Vegaani. Olen tosiaan sekasyöjä - punaista lihaa nykyään aika harvoin - ja arvostan paljon myös maittavaa valkuaisainepitoista kasvisruokaa. Kyllä, mielellään lisää hyviä kasvisruokareseptejä tännekin! :) Tuossa tosiaan mainitaan tämä lisukkeeksi. Ingressissä sitä kuitenkin verrataan "pulled porkkiin" eli ruokaan valkuaisainepitoisen aineksen paikalle, samaan viittaa myös nimi, mutta esim. tämä+leipä ei muodosta täysipainoista ateriaa. Vegaaniruokavaliolla riittävä valkuaisen saanti kyllä onnistuu varmasti, kun on muistanut perehtyä asiaansa. Toivottavasti mahdollisimman moni lisäksesi on. Kokeile ihmeessä; toivottavasti on hyvää - nauti!! :)
Nimimerkille Stop tykkänään: Nämä "täysipainoisia valkuaisaineita tuovat aineksi", joista puhuit ovat suomeksi sanottuna ruokia, joilla on korkea proteiinipitoisuus, esim. monet kasvikset, pavut, herneet ja linssit. Nyhtökurpitsa ei ole hyvä proteiinin lähde, mutta reseptissäkin lukee, että sitä voi tarjoilla lisäkkeenä tai leivän välissä. Toisin sanoen: sitä ei ole tarkoitettu pääruoaksi. Nyhtökurpitsan nimi juontunee siitä, että se "nyhdetään" kahden haarukan avulla eli sen koostumus on samankaltainen kuin pulled porkilla. Minusta on ihan mahtavaa, että vegaanisia reseptejä löytyy entistä enemmän ja tätäkin nyhtökurpitsaa aion tänään kokeilla, kun huomasin sattumoisin kurpitsojen olevan tarjouksessa. Tämä sopii varmaan mainiosti itseleivotun vaalean leivän päälle. :)
"Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista" - EI. Ei lihan jättäminen ruoasta toimi niin, että jätetään pois täysipainoisia valkuaisaineita tuovat ainekset ja kutsutaan annosta jollain liharuokaan viittaavalla termillä. Toisaalta, tuleehan se edulliseksi jos vaihtaa lihan, kanan, kalan tai vastaavat kasvisyhdistelmät (papu+herne+...) pois ja tarjotaan nyhtöperunoita riisin kera. :D