Nyhtökurpitsa
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista. Voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Tarjoa lisäkkeenä tai leivän välissä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
1 (n. 1 kg) | myskikurpitsa tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 634 kJ / 151 kcal |
Rasva | 12 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 4,8 g |
Proteiini | 2,4 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa (noin 2 x 2 cm). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita kurpitsa, valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
Nyhdä kurpitsa irtonaiseksi lisäkkeeksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoa nyhtökurpitsa kasvislisäkkeenä tai pulled porkin tapaan hampurilaisen välissä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- MyskikurpitsaHinta n. 2,24/kpl2,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(14 arviota)
- 30 - 60 min4,8(37 arviota)
- 30 - 60 min4,0(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(58 arviota)
- 30 - 60 min4,0(140 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min4,1(140 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (47 arviota)
- Neba2 vuotta sittenHei, mitenköhän tämä nyhtökurpitsa säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä, vai meneekö ihan mössöksi jollei tule heti syödyksi?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNeba, jääkaapissa säilytetty nyhtökurpitsa säilyy hyvin seuraavaan päivään. Nyhtökurpitsan rakenteen on tarkoitus olla pehmeä, mutta ei liian sosemainen. Kurpitsan kypsymistä on hyvä seurata, jottei rakenne pääse pehmenemään liikaa.
- toinenkin ihminen ihmettelee3 vuotta sittenEttä miten valmistamiseen menee alle 30 min, kun uunikin jo lämpenee 10-15 min ja kurpitsa on uunissa 25 min?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenToinenkin ihminen ihmettelee, kiitos havainnosta. Korjaamme ohjetta tältä osin.
- Valmistuaika?4 vuotta sittenOlenko ihan onneton(hidas) kokki vai onko tämän(kin) reseptin valmistusaika arvioitu reilusti alakanttiin? Jos kurpitsan pitää olla 25 min uunissa ja ruuan pitäisi olla valmis alle 30 minuutissa, ei kyllä jää paljoa aikaa kurpitsan käsittelyyn.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenValmistusaika? Valmistusaika on aina suuntaa-antava.Tässä tapauksessa ensimmäiseksi kannattaa laittaa uuni päälle ja valmistella kurpitsa ohjeen mukaisesti. Palautteesi välittyy tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Vegaaniäijä6 vuotta sittenTätä pitää tehdä :) Kiva lisäke moneen ruokaan.
- Stop tykkänään8 vuotta sittenHei Vegaani. Olen tosiaan sekasyöjä - punaista lihaa nykyään aika harvoin - ja arvostan paljon myös maittavaa valkuaisainepitoista kasvisruokaa. Kyllä, mielellään lisää hyviä kasvisruokareseptejä tännekin! :) Tuossa tosiaan mainitaan tämä lisukkeeksi. Ingressissä sitä kuitenkin verrataan "pulled porkkiin" eli ruokaan valkuaisainepitoisen aineksen paikalle, samaan viittaa myös nimi, mutta esim. tämä+leipä ei muodosta täysipainoista ateriaa. Vegaaniruokavaliolla riittävä valkuaisen saanti kyllä onnistuu varmasti, kun on muistanut perehtyä asiaansa. Toivottavasti mahdollisimman moni lisäksesi on. Kokeile ihmeessä; toivottavasti on hyvää - nauti!! :)
- vegaani8 vuotta sittenNimimerkille Stop tykkänään: Nämä "täysipainoisia valkuaisaineita tuovat aineksi", joista puhuit ovat suomeksi sanottuna ruokia, joilla on korkea proteiinipitoisuus, esim. monet kasvikset, pavut, herneet ja linssit. Nyhtökurpitsa ei ole hyvä proteiinin lähde, mutta reseptissäkin lukee, että sitä voi tarjoilla lisäkkeenä tai leivän välissä. Toisin sanoen: sitä ei ole tarkoitettu pääruoaksi. Nyhtökurpitsan nimi juontunee siitä, että se "nyhdetään" kahden haarukan avulla eli sen koostumus on samankaltainen kuin pulled porkilla. Minusta on ihan mahtavaa, että vegaanisia reseptejä löytyy entistä enemmän ja tätäkin nyhtökurpitsaa aion tänään kokeilla, kun huomasin sattumoisin kurpitsojen olevan tarjouksessa. Tämä sopii varmaan mainiosti itseleivotun vaalean leivän päälle. :)
- Stop tykkänään8 vuotta sitten"Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista" - EI. Ei lihan jättäminen ruoasta toimi niin, että jätetään pois täysipainoisia valkuaisaineita tuovat ainekset ja kutsutaan annosta jollain liharuokaan viittaavalla termillä. Toisaalta, tuleehan se edulliseksi jos vaihtaa lihan, kanan, kalan tai vastaavat kasvisyhdistelmät (papu+herne+...) pois ja tarjotaan nyhtöperunoita riisin kera. :D