NyhtökurpitsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nyhtökurpitsa

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista. Voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Tarjoa lisäkkeenä tai leivän välissä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

3 annosta
1 (n. 1 kg)
 
myskikurpitsa
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
634 kJ / 151 kcal
Rasva
12 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
4,8 g
Proteiini
2,4 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa (noin 2 x 2 cm). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Sekoita kurpitsa, valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Nyhdä kurpitsa irtonaiseksi lisäkkeeksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoa nyhtökurpitsa kasvislisäkkeenä tai pulled porkin tapaan hampurilaisen välissä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Myskikurpitsa
    Hinta n. 2,24/kpl
    2,49/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (47 arviota)

  • Neba
    2 vuotta sitten
    Hei, mitenköhän tämä nyhtökurpitsa säilyy? Voiko tehdä edellisenä päivänä, vai meneekö ihan mössöksi jollei tule heti syödyksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Neba, jääkaapissa säilytetty nyhtökurpitsa säilyy hyvin seuraavaan päivään. Nyhtökurpitsan rakenteen on tarkoitus olla pehmeä, mutta ei liian sosemainen. Kurpitsan kypsymistä on hyvä seurata, jottei rakenne pääse pehmenemään liikaa.
  • toinenkin ihminen ihmettelee
    3 vuotta sitten
    Että miten valmistamiseen menee alle 30 min, kun uunikin jo lämpenee 10-15 min ja kurpitsa on uunissa 25 min?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Toinenkin ihminen ihmettelee, kiitos havainnosta. Korjaamme ohjetta tältä osin.
  • Valmistuaika?
    4 vuotta sitten
    Olenko ihan onneton(hidas) kokki vai onko tämän(kin) reseptin valmistusaika arvioitu reilusti alakanttiin? Jos kurpitsan pitää olla 25 min uunissa ja ruuan pitäisi olla valmis alle 30 minuutissa, ei kyllä jää paljoa aikaa kurpitsan käsittelyyn.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Valmistusaika? Valmistusaika on aina suuntaa-antava.Tässä tapauksessa ensimmäiseksi kannattaa laittaa uuni päälle ja valmistella kurpitsa ohjeen mukaisesti. Palautteesi välittyy tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Vegaaniäijä
    6 vuotta sitten
    Tätä pitää tehdä :) Kiva lisäke moneen ruokaan.
  • Stop tykkänään
    8 vuotta sitten
    Hei Vegaani. Olen tosiaan sekasyöjä - punaista lihaa nykyään aika harvoin - ja arvostan paljon myös maittavaa valkuaisainepitoista kasvisruokaa. Kyllä, mielellään lisää hyviä kasvisruokareseptejä tännekin! :) Tuossa tosiaan mainitaan tämä lisukkeeksi. Ingressissä sitä kuitenkin verrataan "pulled porkkiin" eli ruokaan valkuaisainepitoisen aineksen paikalle, samaan viittaa myös nimi, mutta esim. tämä+leipä ei muodosta täysipainoista ateriaa. Vegaaniruokavaliolla riittävä valkuaisen saanti kyllä onnistuu varmasti, kun on muistanut perehtyä asiaansa. Toivottavasti mahdollisimman moni lisäksesi on. Kokeile ihmeessä; toivottavasti on hyvää - nauti!! :)
  • vegaani
    8 vuotta sitten
    Nimimerkille Stop tykkänään: Nämä "täysipainoisia valkuaisaineita tuovat aineksi", joista puhuit ovat suomeksi sanottuna ruokia, joilla on korkea proteiinipitoisuus, esim. monet kasvikset, pavut, herneet ja linssit. Nyhtökurpitsa ei ole hyvä proteiinin lähde, mutta reseptissäkin lukee, että sitä voi tarjoilla lisäkkeenä tai leivän välissä. Toisin sanoen: sitä ei ole tarkoitettu pääruoaksi. Nyhtökurpitsan nimi juontunee siitä, että se "nyhdetään" kahden haarukan avulla eli sen koostumus on samankaltainen kuin pulled porkilla. Minusta on ihan mahtavaa, että vegaanisia reseptejä löytyy entistä enemmän ja tätäkin nyhtökurpitsaa aion tänään kokeilla, kun huomasin sattumoisin kurpitsojen olevan tarjouksessa. Tämä sopii varmaan mainiosti itseleivotun vaalean leivän päälle. :)
  • Stop tykkänään
    8 vuotta sitten
    "Pulled kurpitsa eli nyhtökurpitsa on kasvisversio pulled porkista" - EI. Ei lihan jättäminen ruoasta toimi niin, että jätetään pois täysipainoisia valkuaisaineita tuovat ainekset ja kutsutaan annosta jollain liharuokaan viittaavalla termillä. Toisaalta, tuleehan se edulliseksi jos vaihtaa lihan, kanan, kalan tai vastaavat kasvisyhdistelmät (papu+herne+...) pois ja tarjotaan nyhtöperunoita riisin kera. :D