Konjakkinen luumu-suklaakakku
Helppo ja herkullinen luumu-suklaakakku maustetaan konjakilla. Tämä kakku kruunaa kahvipöydän!
25 annostayli 60 min290 kcal / 100 g
Ainekset
25 annosta
- 1ps(227 g)kuivattuja luumuja
- 2dlvettä
- 2dlsokeria
- 100gtummaa suklaata
- 3dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlsoodaa
- 1/2tlkanelia
Kostutukseen
- 3/4dlkonjakkia
Valmistus
yli 60 min- Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä tasaiseksi soseeksi välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä, sulata rasva luumusoseen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
- Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään luumusoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku konjakilla ja anna maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa. (Jos kakku ei tahdo irrota vuoasta, kasta vuoka kuumaan veteen ennen kumoamista.) Kakku säilyy jääkaapissa säilytettynä mehevänä pitkään, jopa pari viikkoa. Kakun voi myös pakastaa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tarjoa lisäksi kermavaahtoa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 290 kcal1 220 kJ
- Proteiinia 3,63 g
- Hiilihydraatteja35,8 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvän makuinen kakku, mutta kovin on tuhtia tavaraa. Yksi ohut pala riittää vallan mainiosti