• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-mokkakakku

Banaani-mokkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 palaa
  • yli 60 min
  • 279 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 palaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi banaanisose. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
  4. Sulata rasva, lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 279 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia3,68 g
  • Hiilihydraatteja43,8 g
  • Rasvaa9,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2