Mehevä omena-rusinakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä omena-rusinakakku on herkullinen ja maukas tarjottava kodin eri juhliin. Tämä kakku syödään viimeistä murua myöten.
Ainekset
16 annosta
1–2 (300 g) | hapanta omenaa (kotimaista tai Granny Smith) tai |
150 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | tai |
1 dl | rusinoita tai |
Kostutus | |
---|---|
2 dl | tai |
Pinnalle | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 tlk (200 g) | Valio maustettua rahkaa, rommi-rusina tai |
1 (200 g) | hapan omena (kotimainen tai Granny Smith) tai |
1/2 dl | mantelilastuja tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
Kuori ja raasta omenat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja rusinat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen omenaraasteen kanssa.
Kaada