Mehevä omena-rusinakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä omena-rusinakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä omena-rusinakakku on herkullinen ja maukas tarjottava kodin eri juhliin. Tämä kakku syödään viimeistä murua myöten.

    Ainekset

    16 annosta
    1–2 (300 g)
     
    hapanta omenaa (kotimaista tai Granny Smith)
    tai
    150 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 dl
     
    rusinoita
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    tai

    Pinnalle

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    Valio maustettua rahkaa, rommi-rusina
    tai
    1 (200 g)
     
    hapan omena (kotimainen tai Granny Smith)
    tai
    1/2 dl
     
    mantelilastuja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
    Kuori ja raasta omenat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja rusinat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen omenaraasteen kanssa.
    Kaada