Mehevä omena-rusinakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä omena-rusinakakku

Mehevä omena-rusinakakku on herkullinen ja maukas tarjottava kodin eri juhliin. Tämä kakku syödään viimeistä murua myöten.

Ainekset

16 annosta

Kostutus

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
  2. Kuori ja raasta omenat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja rusinat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen omenaraasteen kanssa.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Pistele kakkuun muutamia reikiä haarukalla, jotta kostutus imeytyy helpommin. Kostuta kakku omenatäysmehulla. Anna maustua peitettynä jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta.
  5. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon. Levitä seos kakun päälle.
  6. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille19 arvostelua