• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mehevä omena-rusinakakku

Mehevä omena-rusinakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 248 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Kostutus

Pinnalle

    • 1tlk(200 g)Valio maustettua rahkaa, rommi-rusina
    • 1(200 g)hapan omena (kotimainen tai Granny Smith)
    • 1/2dlmantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
  2. Kuori ja raasta omenat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja rusinat. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen omenaraasteen kanssa.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Pistele kakkuun muutamia reikiä haarukalla, jotta kostutus imeytyy helpommin. Kostuta kakku omenatäysmehulla. Anna maustua peitettynä jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta.
  5. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon. Levitä seos kakun päälle.
  6. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 248 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia4,34 g
  • Hiilihydraatteja27,6 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu