Banaani-pekaanipähkinäpiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Banaani-pekaanipähkinäpiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Banaani-pekaanipähkinäpiirakka maistuu iltateen kanssa. Mehevä piirakka maustetaan kanelilla ja sitruunalla.

    Ainekset

    12 annosta
    1 ps (125 g)
     
    tai
    2 (400 g)
     
    banaania
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    juoksevaa margariinia
    tai

    Lisäksi

     
    tai
     
    kaakaojauhetta
    tai
    1 tlk (2 1/2 dl)
     
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunanmehulla.

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon.

    Ota pähkinärouheesta 3/4 dl talteen. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.

    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle talteen otettu pähkinärouhe. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Siivilöi tortun päälle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa pekaanipähkinä-banaanitorttu vaniljakastikkeen ja teen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta