• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-pekaanipähkinäpiirakka

Banaani-pekaanipähkinäpiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 297 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Lisäksi

    • kanelia
    • kaakaojauhetta
    • 1tlk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunanmehulla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon.
  3. Ota pähkinärouheesta 3/4 dl talteen. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle talteen otettu pähkinärouhe. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi tortun päälle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa pekaanipähkinä-banaanitorttu vaniljakastikkeen ja teen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia3,78 g
  • Hiilihydraatteja27,6 g
  • Rasvaa19,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8