Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
KaritsaburgeriReseptin takana kumppani

Karitsaburgeri

Karitsaburgerin täytteenä on karitsan jauhelihapihvi, paahdettua munakoisoa, marinoitua punasipuli-yrttisalaattia ja fetaa. Resepti: Akseli Herlevi

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1munakoiso
    • 2salottisipulia
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 4rkloliiviöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2dlNaughty BRGR Base aiolia
    • 600gkaritsan jauhelihaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 2punasipulia
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2ruukkualehtipersiljaa
    • 1/2ruukkuaminttua
    • 4Vaasan The BRGR Naughty Burgers -sämpylää
    • 100gfetajuustoa
    • 1punasipuli
    • 4salaatinlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pistele munakoisoon haarukalla muutamia reikiä sinne tänne. Paahda kypsäksi uunissa 180-asteessa uuninpellillä leivinpaperin päällä 45 minuuttia. Nosta pelliltä leikkuulaudalle jäähtymään.
  2. Kuori ja kuutioi salottisipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja timjaminlehdet oliiviöljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Halkaise paahdettu munakoiso veitsellä kahtia pituussuunnassa. Kaavi munakoison sisus kuorista irti, silppua malto veitsellä karkeasti, lisää pannulle sipulien joukkoon ja keitä keskilämmöllä kunnes nesteet ovat haihtuneet ja seos on sakeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja laita jääkaappiin jäähtymään.
  4. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi kulhoon. Lisää kulhoon etikka, sokeri ja mausta suolalla. Anna marinoitua 15 minuuttia. Valuta marinoitu punasipuli ja laita kulhoon. Riivi joukkoon lehtipersiljan ja mintun lehdet. Sekoita.
  5. Sekoita jäähtynyt munakoisomassa ja Aioli keskenään. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  6. Muotoile jauhelihasta 4 tasakokoista lihapullaa ja taputtele niistä varovasti sämpylän halkaisijan kokoisia pihvejä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  7. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes kypsyys on hieman rose.
  8. Paahda sämpylöitä pannulla tai uunissa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kullankeltaisiksi.
  9. Sivele tuunattua Aiolia paahdettujen sämpylöiden leikkauspinnan puolelle tasaisesti.
  10. Kokoa burgeri siten että pohjalle tulee ensin pihvi, sitten fetajuusto murustellen, marinoitu punasipuli-yrttisalaatti ja salaatinlehti. Laita lopuksi kansi päälle ja tarjoa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Munakoiso
    Munakoiso
    1,49/kpl
    4,95/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    4,59/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    1,89/kpl
    5,40/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Borges classic oliiviöljy 250ml
    3,09/kpl
    12,36/l
  • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    5,39/kpl
    10,78/l
  • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    5,79/kpl
    11,58/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg