KaritsaburgeriReseptin teki kumppani

Karitsaburgeri

Karitsaburgerin täytteenä on karitsan jauhelihapihvi, paahdettua munakoisoa, marinoitua punasipuli-yrttisalaattia ja fetaa. Resepti: Akseli Herlevi

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1munakoiso
    • 2salottisipulia
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 4rkloliiviöljyä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2dlNaughty BRGR Base aiolia
    • 600gkaritsan jauhelihaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 2punasipulia
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2ruukkualehtipersiljaa
    • 1/2ruukkuaminttua
    • 4Vaasan The BRGR Naughty Burgers -sämpylää
    • 100gfetajuustoa
    • 1punasipuli
    • 4salaatinlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pistele munakoisoon haarukalla muutamia reikiä sinne tänne. Paahda kypsäksi uunissa 180-asteessa uuninpellillä leivinpaperin päällä 45 minuuttia. Nosta pelliltä leikkuulaudalle jäähtymään.
  2. Kuori ja kuutioi salottisipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja timjaminlehdet oliiviöljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Halkaise paahdettu munakoiso veitsellä kahtia pituussuunnassa. Kaavi munakoison sisus kuorista irti, silppua malto veitsellä karkeasti, lisää pannulle sipulien joukkoon ja keitä keskilämmöllä kunnes nesteet ovat haihtuneet ja seos on sakeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja laita jääkaappiin jäähtymään.
  4. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi kulhoon. Lisää kulhoon etikka, sokeri ja mausta suolalla. Anna marinoitua 15 minuuttia. Valuta marinoitu punasipuli ja laita kulhoon. Riivi joukkoon lehtipersiljan ja mintun lehdet. Sekoita.
  5. Sekoita jäähtynyt munakoisomassa ja Aioli keskenään. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  6. Muotoile jauhelihasta 4 tasakokoista lihapullaa ja taputtele niistä varovasti sämpylän halkaisijan kokoisia pihvejä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  7. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes kypsyys on hieman rose.
  8. Paahda sämpylöitä pannulla tai uunissa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet kullankeltaisiksi.
  9. Sivele tuunattua Aiolia paahdettujen sämpylöiden leikkauspinnan puolelle tasaisesti.
  10. Kokoa burgeri siten että pohjalle tulee ensin pihvi, sitten fetajuusto murustellen, marinoitu punasipuli-yrttisalaatti ja salaatinlehti. Laita lopuksi kansi päälle ja tarjoa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua