Ylikypsä karitsanpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ylikypsä karitsanpaisti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ylikypsä karitsanpaisti kruunaa pääsiäisen herkkupöydän. Tarjoa murea karitsapaisti raperiden parmesaanilohkoperunoiden sekä minttujogurttidipin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 1/2 kg
 
luutonta karitsanpaistia (pakaste)
tai
1 1/2 tl
 
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
4 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
tai
1 1/2 dl
 
punaviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
tai
12
 
valkosipulinkynttä kuorineen
tai
3 (130 g )
 
salottisipulia
tai
1/2
 
sitruunan kuori suikaleina
tai
1 dl
 
tuoreita oreganon oksia
tai
1 dl
 
tuoreita timjamin oksia
tai

Lisäksi

1/2 ruukkua
 
tuoretta oreganoa hienonnettuna
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 tl
 
sitruunamehua
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Anna paistin sulaa pakkauksessaan 1–2 vuorokautta jääkaapissa. Voit myös käyttää tuoretta karitsanpaistia.
Nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Poista kalvot ja hiero suola ja pippuri lihan pintaan.
Valmista lihaliemi sekoittamalla nautafondi kiehuvaan veteen. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon punaviinietikka ja ruokosokeri. Sekoita.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Poista salottisipuleista kanta ja halkaise ne neljään osaan.
Lisää vuokaan kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen, salottisipulilohkot, sitruunankuorisuikaleet sekä yrtit. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada paistoliemi lihan päälle.
Peitä paisti leivinpaperilla ja taittele leivinpaperin reunat alla olevan paperin kanssa niin että liha kypsyy meheväksi nesteiden kanssa.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista lihaa 2 1/2 tuntia. Ota leivinpaperi pois, käännä paisti ympäri ja jatka paistamista vielä tunti kunnes liha on hajoavan mureaa. Voit valella lihaa paistoliemellä ja kääntää lihaa paiston aikana vielä muutaman kerran.
Sekoita oregano ja minttu sekaisin sitruunakuoren ja -mehun sekä oliiviöljyn kanssa.
Nosta liha pois uunivuoasta ja siivilöi paistoliemi. Riivi lihaa tarjoiluastialle ja valuta päälle paistolientä. Koristele yrttisilpulla. Laita loput liemet tarjolle kastikekulhoon.
Tarjoa ylikypsä karitsanpaisti parmesaanilohkoperunoiden ja minttujogurtin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Nautafondi 180ml
    Pirkka Nautafondi 180ml
    3,29/kpl
    18,28/l
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    2,09/kpl
    4,18/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (11 arviota)