Ylikypsä karitsanpaisti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ylikypsä karitsanpaisti kruunaa pääsiäisen herkkupöydän. Tarjoa murea karitsapaisti raperiden parmesaanilohkoperunoiden sekä minttujogurttidipin kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 1/2 kg | luutonta karitsanpaistia (pakaste) tai |
1 1/2 tl | tai |
1 tl | mustapippuria tai |
4 dl | vettä tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 dl | punaviinietikkaa tai |
1/2 dl | tai |
12 | valkosipulinkynttä kuorineen tai |
3 (130 g ) | salottisipulia tai |
1/2 | sitruunan kuori suikaleina tai |
1 dl | tuoreita oreganon oksia tai |
1 dl | tuoreita timjamin oksia tai |
Lisäksi | |
---|---|
1/2 ruukkua | tuoretta oreganoa hienonnettuna tai |
1/2 ruukkua | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 tl | sitruunamehua tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Anna paistin sulaa pakkauksessaan 1–2 vuorokautta jääkaapissa. Voit myös käyttää tuoretta karitsanpaistia.
Nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Poista kalvot ja hiero suola ja pippuri lihan pintaan.
Valmista lihaliemi sekoittamalla nautafondi kiehuvaan veteen. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon punaviinietikka ja ruokosokeri. Sekoita.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Poista salottisipuleista kanta ja halkaise ne neljään osaan.
Lisää vuokaan kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen, salottisipulilohkot, sitruunankuorisuikaleet sekä yrtit. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada paistoliemi lihan päälle.
Peitä paisti leivinpaperilla ja taittele leivinpaperin reunat alla olevan paperin kanssa niin että liha kypsyy meheväksi nesteiden kanssa.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista lihaa 2 1/2 tuntia. Ota leivinpaperi pois, käännä paisti ympäri ja jatka paistamista vielä tunti kunnes liha on hajoavan mureaa. Voit valella lihaa paistoliemellä ja kääntää lihaa paiston aikana vielä muutaman kerran.
Sekoita oregano ja minttu sekaisin sitruunakuoren ja -mehun sekä oliiviöljyn kanssa.
Nosta liha pois uunivuoasta ja siivilöi paistoliemi. Riivi lihaa tarjoiluastialle ja valuta päälle paistolientä. Koristele yrttisilpulla. Laita loput liemet tarjolle kastikekulhoon.
Tarjoa ylikypsä karitsanpaisti parmesaanilohkoperunoiden ja minttujogurtin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(117 arviota)
- yli 60 min3,7(29 arviota)
- yli 60 min3,9(40 arviota)
- yli 60 min4,0(173 arviota)
- yli 60 min3,7(138 arviota)
- yli 60 min3,2(92 arviota)
- yli 60 min4,4(7 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (11 arviota)